15o Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού Κρήτης

ΣΚΑΚΙ

Ολοκληρώθηκε το 15ο Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού στο Ρέθυμνο.
Τα αποτελέσματα είναι:
ΝΗΠΙΑ
Στα νήπια έλαμψε το άστρο του Γιάννη Αρχοντάκη παίρνοντας την 1η θέση με το απόλυτο 7 στα 7! Η Τσαφαράκη Κατερίνα μετά την 1η θέση στο Δυτ. Κρήτης κατέκτησε και το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα δίνοντας πολλές ελπίδες για το μέλλον.
Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Στην Α΄ δημοτικού ο Σπυριδάκης Γιώργος έκανε το απόλυτο σκορ ανεβάζοντας ταυτόχρονα πολύ ψηλά τον πήχη αγωνιστικότητας για αθλητή τέτοιας ηλικίας, στην ίδια κατηγορία έχουμε τρία «χρυσά» κορίτσια που ο συναγωνισμός τους μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Η Έλενα Ψαριανού, Φαρσάρη Μελίνα και Χρυσού Ιωάννα ήταν πέρσι στο βάθρο μαζί, ήταν στο βάθρο του Πανελλήνιου πρωταθλήματος μαζί, αλλά ήταν και φέτος τόσο στο Δυτ. Κρήτης όσο και τώρα στο Παγκρήτιο. Η τριπλή ισοβαθμία ευνόησε την Φαρσάρη Μελίνα κατακτώντας δίκαια την 1η θέση, δεύτερη η Χρυσού Ιωάννα και 3η η Ψαριανού Έλενα.
Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Στην Β΄ δημοτικού ο Σαράφης Ραφαήλ για άλλη μια φορά έδειξε το αγωνιστικό του επίπεδο αλλά και την σταθερότητα που έχει μιας και τουλάχιστον στις δέκα τελευταίες διοργανώσεις που τον είδαμε να συμμετέχει κατορθώνει πάντα να βρίσκεται στο βάθρο των νικητών. Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδεικνύεται Πρωταθλητής Κρήτης!  Στα κορίτσια είχαμε αρκετές εναλλαγές στην βαθμολογία μέχρι την τελική επικράτηση της Αναστασίας Αναστασάκη.
Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Στην Γ΄ δημοτικού ο Μάνος Μαυρίδης μπορεί στο Δυτ. Κρήτης να μην τα κατάφερε αλλά εδώ πήρε την ρεβάνς κατακτώντας καθαρά την 1η θέση. Στα κορίτσια η Κλεοβούλου Σοφία επανέλαβε την επιτυχία που είχε και πριν δύο χρόνια κατακτώντας την 1η θέση έχοντας όμως και ένα πολύ υψηλό ποσοστό νικών!
Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Στην Δ΄ δημοτικού είχαμε την Ασημένια Τσαπάκη να δείχνει για άλλη μια φορά το πλούσιο ταλέντο που έχει κατακτώντας σε μία πολύ δύσκολη κατηγορία με αρκετούς ισχυρούς παίκτες την 1η θέση. Ο Αντωνιουδάκης Γιώργος όπως και στο πρωτάθλημα κάτω των 10 ετών στα Χανιά έτσι και εδώ φαίνεται ότι του αρέσει να είναι σε υπερένταση και αγωνία αλλιώς δεν το «ευχαριστιέται». Δείχνει όμως ότι είναι αθλητής των κρίσιμων γύρων και έχει το ψυχικό σθένος να τα καταφέρει! Τρίτη συνεχόμενη πρωτιά στο παγκρήτιο πρωτάθλημα για τον Γιώργο! Αξιόλογη παρουσία εδώ είχαμε τόσο από τον Γιώργο Μητάκο όσο και από τον Γιάννη Θεοδωρογλάκη που κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών μιας δύσκολης κατηγορίας.
Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Στην Ε΄ δημοτικού ξέραμε ότι είναι πρωτάθλημα για δύο και έτσι εξελίχτηκε. Μεγάλη μονομαχία σε όλη τη διάρκεια από τον Φίλιππο Παρασκάκη και τον Νίκο Καζάκο μία μονομαχία που μας ήταν αρκετά γνωστή μιας και ακριβώς το ίδιο είχε γίνει και στα Παγκρήτια Νεανικά κάτω των 12 ετών. Και ενώ εκεί τελικός νικητής ήταν ο Φίλιππος εδώ ο Καζάκος πήρε την ρεβάνς κατακτώντας αυτός την 1η θέση. Μονομαχίες εξαιρετικές πάντως που μόνο καλό έχουν να προσφέρουν στην εξέλιξη των αθλητών μιας και πρόκειται για δύο μεγάλα ταλέντα του νησιού μας! Στα κορίτσια η Καραβιτάκη Αντωνία συνέχισε το σερί που έχει από την Α΄ δημοτικού κατακτώντας για 5η συνεχόμενη χρονιά το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα!
ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Στην ΣΤ’Δημοτικού ο Θάνος Μαυρίδης έδειξε ότι δεν είχε αντίπαλο κατακτώντας με άνεση την 1η θέση κάνοντας το απόλυτο σκορ. 1η θέση και για την Καντεράκη Μυρτώ που επανήρθε στην αγωνιστική δράση κατακτώντας καθαρά τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Κρήτης.
Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Για την Α΄ Γυμνασίου τι να πούμε? Όταν σε μία κατηγορία μαζεύονται τόσο πολύ ισχυροί παίκτες με επιτυχίες σε Πανελλήνιο επίπεδο αλλά και συμμετοχές σε πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα τότε όλα είναι απρόβλεπτα! Καραβιτάκη Ευαγγελία, Τζαγκαράκης Παναγιώτης, Φυντριλάκης Κυριάκος, Γαλανάκης Νίκος αλλά και με την προσθήκη τα τελευταία χρόνια του Σηφογιαννάκη Ανδρέα κάνουν μία πολύ αξιόλογη κατηγορία και το μόνο αρνητικό σ’ αυτό το πρωτάθλημα ήταν η μη παρουσία ενός άλλου  πολύ ισχυρού παίκτη από το Ηράκλειο του Γιώργου Παπιδάκη. Εδώ δεν χρειάζονται πολλά λόγια απλά ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε τις εναλλαγές που είχαν στα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς. Ο Νίκος Γαλανάκης στα νεανικά κάτω των 14 ετών ξεπέρασε τους αντιπάλους του στα Χανιά και πήρε την πρόκριση για τα Παγκρήτια και στη συνέχεια για τα Πανελλήνια Νεανικά, ο Κυριάκος Φυντριλάκης πήρε την 1η θέση στο Δυτ. Κρήτης, για την Καραβιτάκη Ευαγγελία δεν υπάρχει λόγος να πούμε κάτι μιας και κατακτά παντού τα πάντα! Τη σκυτάλη σ’ αυτούς τους αγώνες πήρε ο Παναγιώτης Τζαγκαράκης που βρέθηκε στη μέρα του, μπήκε μπροστά στη βαθμολογία, προσπέρασε όλα τα εμπόδια, και ευτυχώς που ήταν οι απονομές γιατί ακόμη θα έτρεχε! Στα κορίτσια βέβαια δεν υπάρχει αμφισβήτηση, ο παρακάτω αριθμος τα λέει όλα. Πρωταθλήματα Δυτ. Κρήτης, Παγκρήτια Πρωταθλήματα, Πανελλήνια Πρωταθλήματα σύνολο 22 πρώτες θέσεις!!! Τι άλλο να προσθέσουμε, απλά Καραβιτάκη Ευαγγελία!
Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Στην Β΄ Γυμνασίου δεν ξέρουμε γιατί παίζει…. Ίσως απλά δηλώνοντας την συμμετοχή πρέπει να του δίνουν το κύπελλο έτσι ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα στους υπόλοιπους. Απόλυτο σκορ στα νεανικά Κρήτης, απόλυτο σκορ στο Δυτ. Κρήτης και απόλυτο σκορ τώρα στο Παγκρήτιο! Μιλάμε βέβαια για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της πόλης μας τον Βαγγέλη Πατρελάκη. Μπράβο Βαγγέλη! Βέβαια οι σωστές επιλογές διακρίνουν και τους μεγάλους παίκτες και στην περίπτωση του Βαγγέλη φαίνονται και από το χρώμα της ομάδας του! Στην κατηγορία κοριτσιών την 1η θέση κατέκτησε η Ηγουμενάκη Κωνσταντίνα.
Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Στην Γ΄ Γυμνασίου ο Μιχάλης Πελαντάκης τα κατάφερε! Μπορεί η πρόοδός του να είναι πολύ σημαντική τα τελευταία χρόνια αλλά έχει μία ικανότητα, ένα ταλέντο που πάντα καταφέρνει να κάνει τα εύκολα δύσκολα. Δεν μπορούμε να πούμε… προσπάθησε και αυτή τη φορά να επαναλάβει το ίδιο αλλά οι αντίπαλοί του δεν τον άφησαν…. Το αποτέλεσμα ήταν να κατακτήσει άνετα την 1η θέση κάνοντας το απόλυτο σκορ! Στα κορίτσια η Σαριδάκη Μαρία κέρδισε το ντέρμπυ με την Χρυσή και κατέκτησε την 1ηθέση!