13ο συνέδριο Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Το 13ο διεθνές συνέδριο της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας, πραγματοποιεί η Ελληνική Αστρονομική Εταιρία, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο, από τις 2 ως τις 6 Ιουλίου 2017.
Τα συνέδρια της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας είναι το κύριο επιστημονικό δρώμενο της Ελληνικής Αστρονομικής κοινότητας. Στο συνέδριο, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια σε μια διαφορετική Ελληνική πόλη, θα παρουσιαστούν επιστημονικά θέματα που σχετίζονται με την Αστρονομία, την Αστροφυσική, και τη Διαστημική Φυσική, και θα συμμετέχουν πάνω από 150 επιστήμονες από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα από δεκαεννέα χώρες (Ελλάδα, Αυστρία, Αργεντινή, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Μεξικό, Ολλανδία, Πολωνία, Σερβία, Σουηδία, και Χιλή).
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, διοργανώνονται δύο δράσεις για το ευρύ κοινό:
Την Κυριακή 2 Ιουλίου, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νικόλαος Κυλάφης, θα δώσει ομιλία για το ευρύ κοινό με θέμα: «Αστροφυσικοί πίδακες: Εκροή ύλης από μαύρες τρύπες.» Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στις 20:00 στη δημοτική αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω.
Επίσης την Κυριακή 2 Ιουλίου, στην περιοχή Καράβολας στην παραλιακή Ηρακλείου στις 17:30, διοργανώθηκε ένα αστρονομικό παιχνίδι θησαυρού για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών. Η ομάδα διάχυσης της αστρονομίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την Αστρονομική Ομάδα Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης υπόσχεται με ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο να «μυηθούν» τα παιδιά στην Αστρονομία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail