10ο διεθνές θερινό σχολείο «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO»

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΕΜΑΤΑ Περιφέρειες

Με εκπροσώπους από 25 χώρες ξεκίνησε στις  7 Ιουνίου 2018  το 10ο διεθνές θερινό σχολείο γεωπάρκων «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και διαχείριση της γεωλογικής κληρονομιάς». Συνδιοργανωτές της σημαντικότερης αυτής δράσης κατάρτισης στελεχών του διεθνούς προγράμματος «UNESCO Global Geoparks», το τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την UNESCO και το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων.
Το 10ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων πραγματοποιείται από 7 έως 17 Ιουνίου 2018 με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου. Η εκδήλωση έναρξης του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Γεωπάρκων πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 7 Ιουνίου στις 6.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ηχοράματος του Δημήτρη Ταλιάνη «ΝΗΣΟΣ ΛΕΣΒΟΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO».
Στο Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων αλλά και καθηγητές από το εξωτερικό, διακεκριμένοι επιστήμονες από ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα και ειδικοί επιστήμονες από την UNESCO. Παράλληλα με τις διαλέξεις, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Λέσβο με στόχο τη γνωριμία των συμμετεχόντων με το φυσικό περιβάλλον, τα γεωλογικά μνημεία, τους οικότοπους, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία, τα μοναστήρια, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τους γυναικείους αγροτουριστικούς συνεταιρισμούς και τα τοπικά προϊόντα του νησιού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail