10ος Κρητικός Διαγωνισμός Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής – Καλλιτεχνικής Δημιουργίας

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Ο 10ος Κρητικός Διαγωνισμός Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Μεσογείου που διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης θα πραγματοποιηθεί φέτος το τριήμερο 23 έως 25 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των Επιμελητηρίων της Κρήτης. Έχει βάση την κρητική, ελληνική και μεσογειακή μαγειρική και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Ο διαγωνισμός αποτελεί ένα ευρύτερο πολιτιστικό γεγονός, καθώς υπάρχει συμμετοχή από επαγγελματίες μάγειρες και μαθητές σχολών μαγειρικής ενώ στις παράλληλες εκδηλώσεις του διαγωνισμού περιλαμβάνονται παρουσιάσεις, ομιλίες και λοιπές εκδηλώσεις που καθιστούν ενδιαφέρουσα την παρακολούθηση τους από το κοινό.
Επίσης, στο διαγωνισμό θα υπάρχει πλήθος παραγωγών τοπικών προϊόντων, εταιρειών του επισιτιστικού τομέα, παραγόντων της γαστρονομίας, της εστίασης και του τουρισμού. Θα λάβουν μέρος  επίσης, νοικοκυρές και πολιτιστικοί σύλλογοι.
Κάτοικοι κι επισκέπτες του νησιού θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το χώρο του διαγωνισμού και να γνωρίσουν την Κρητική κουζίνα και τα τοπικά μας προϊόντα.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 23,24 και 25 Μαρτίου 2018 στο ΔΕΚΚ στις Γούρνες Ηρακλείου.O διαγωνισμός ξεκινάει καθημερινά στις 10:00 π.μ. και ο χώρος θα είναι επισκέψιμος μέχρι αργά το απόγευμα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με τον κανονισμό της διοργάνωσης, απευθύνεται σε σπουδαστές σχολών μαγειρικής, νοικοκυρές και πολιτιστικούς συλλόγους που θέλουν μια ευκαιρία για να αναδείξουν το ταλέντο τους αλλά και σε επαγγελματίες σεφ, και ζαχαροπλάστες που επιθυμούν να κάνουν γνωστή την τέχνη τους στο ευρύ κοινό.
Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι έχουν την υποχρέωση να διαβάσουν προσεκτικά τον κανονισμό και ειδικότερα όσον αφορά στις κατηγορίες που θα συμμετάσχουν.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης: 2810243572 και CU 6947423831. (ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-15:00 αυστηρά).