1ο Φεστιβάλ Πεζοπορίας στην Άνδρο

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Περιφέρειες

Δύο σημαντικές δράσεις διοργανώνονται τον Οκτώβριο στην Άνδρο. Πρόκειται για το 1ο Φεστιβάλ Πεζοπορίας στην Άνδρο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 28 Οκτωβρίου 2018. Συνδιοργανωτές του είναι ο Δήμος Άνδρου, το Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου, που είναι σχεδιαστής και συντονιστής των δράσεων «Andros Routes»,  και με η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη πολιτιστικών συλλόγων, φορέων και κατοίκων της Άνδρου.
Επίσης από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας Άνδρου, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει η επαναπιστοποίηση των πεζοπορικών διαδρομών της Άνδρου για άλλα τρία χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο μονοπατιών της Άνδρου, που αποτελεί έναν ανεκτίμητο θησαυρό για τους κατοίκους του, αναβίωσε, σηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και έλαβε την έγκριτη Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση «Leading Quality Trails-Best of Europe», φτάνοντας τα 170 χλμ. μοναδικών διαδρομών που αναδεικνύουν τον φυσικό πλούτο και το αρχέγονο τοπίο της Άνδρου.
Το 1ο Φεστιβάλ Πεζοπορίας αποτελεί μια γιορτή «εξερεύνησης με τα πόδια», στη μοναδική φύση της Άνδρου.
Πρόκειται για 23 ημέρες πεζοπορίας στα υπέροχα φυσικά τοπία, στα γραφικά χωριά της Άνδρου και σε σημαντικά μνημεία.
Περιλαμβάνει πανηγύρια, μουσική, παιχνίδια, πολιτιστικές δράσεις, γνωριμία με τα τοπικά ήθη και έθιμα και τις τοπικές γεύσεις, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους κάθε περιοχής.
Η «Άνδρος με τα πόδια» είναι ένα διαφορετικό φεστιβάλ για τους ανθρώπους και για τη φύση, που διατηρεί ζωντανή την παράδοση και την ιστορία της Άνδρου, που προάγει τον πολιτισμό και τον τουρισμό του τόπου.
Ο Δήμος Άνδρου έχει ζητήσει τη συνεργασία και τη συνδρομή των τοπικών αρχών, των πολιτιστικών συλλόγων, φορέων και κατοίκων των περιοχών, τις οποίες θα διασχίσουν Ανδριώτες και επισκέπτες περιπατητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail