1ου Διεθνές Εργαστήριο Δυτικού Δρόμου Μεταξιού

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Περιφέρειες

Ολοκληρώθηκαν παρουσία αρχών και φορέων της Περιφέρειας οι εργασίες του «1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού του  Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις 27 Απριλίου 2017 στην Αλεξανδρούπολη.
Κατά την επίσημη έναρξη του Εργαστηρίου χαιρετισμούς απηύθυναν η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και η Επικεφαλής του Προγράμματος «Δρόμος του Μεταξιού» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Alla Peressolova.
Προβλήθηκαν επίσης βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Taleb Rifai και του Αναπληρωτή Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Antti Peltomäiki.
Στον χαιρετισμό της η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στη σημασία του τουρισμού στην εμπαίδωση της σταθερότητας, της ειρήνης και της ανάπτυξης, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα επιδιώκει τις διακρατικές συνεργασίες που προωθούν τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και την τουριστική ταυτότητα κάθε περιοχής.
Ο κ. Μέτιος εξήρε αρχικά τη σημασία του Προγράμματος «Δρόμος του Μεταξιού» και της «Πρωτοβουλίας Τουριστικής Ανάπτυξης του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού σε διακρατικό επίπεδο.
Στη συνέχεια, τόνισε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θέτει ως στόχους τη δημιουργία μιας ελκυστικής τουριστικής ταυτότητας, τη σύναψη τουριστικών συνεργασιών και την ενίσχυση των τουριστικών της υποδομών και υπογράμμισε ότι η διοργάνωση του Εργαστηρίου στην Αλεξανδρούπολη θα ωφελήσει πολλαπλά την Περιφέρεια στην κατεύθυνση μιας βιώσιμης, υπεύθυνης και ανταγωνιστικής τουριστικής ανάπτυξης.
Ο κ. Μέτιος υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας σε σχέση με το είδος διακρατικού τουρισμού που προωθεί το Πρόγραμμα «Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού», όπως είναι η γεωγραφική της θέση, η προσβασιμότητά της και τα έργα υποδομής της στον τομέα των μεταφορών, και εξέφρασε την ελπίδα η γνωριμία ανάμεσα στους φορείς του τουρισμού που συμμετέχουν στο Εργαστήριο να εξελιχθεί σε συστηματική συνεργασία.
Η κ. Alla Peressolova από την πλευρά της, ευχαρίστησε την κ. Κουντουρά και τον κ. Μέτιο για τη στήριξή τους στις πρωτοβουλίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα και τη σημασία του Προγράμματος του «Δρόμου του Μεταξιού» για τον βιώσιμο διακρατικό τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο της έναρξης του «1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού», τέλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης παρουσίασε την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως τουριστικού προορισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail