Συγκέντρωση συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν στο Κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 12:00 οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας.
Σε ανακοίνωση επισημαίνεται:
Η Alpha Bank για μία ακόμα φορά, κατά παράβαση του θεσμικού πλαισίου και της δεοντολογίας, παρακράτησε τις δόσεις των δανείων, ταυτόχρονα με την πίστωση των συντάξεών μας. Έτσι, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, πάρα πολλοί συνάδελφοι καλούνται να επιβιώσουν με ελάχιστα χρήματα που φυσικά δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη.
Ως Σύλλογος έχουμε επεξεργαστεί το πλαίσιο προτάσεων που αφορά  στα δάνειά μας, το οποίο θα γνωστοποιήσουμε στην Alpha Bank σε συνάντηση που έχει ορισθεί για την Τρίτη 4 Απριλίου.2017.
Παράλληλα, συνεχίζουμε τις προσπάθειες για συνάντηση με τον Υπουργό κ. Α. Πετρόπουλο, αρμόδιο  για τις συντάξεις,  προκειμένου να συζητήσουμε το σχετικό θέμα και μαζί του, αφού το Υπουργείο του πραγματοποίησε το «τσεκούρωμα» των συντάξεών μας (όπως το αποκάλεσε ο κ. Κατρούγκαλος) και μας έφερε πλέον σε πλήρη αδυναμία να ανταποκριθούμε στις δανειακές μας υποχρεώσεις.