Ποινή σε αγρότες για διατάραξη συγκοινωνιών

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Με ποινή φυλάκισης 6 μηνών καταδικάστηκαν πρωτόδικα τρεις αγροτοσυνδικαλιστές για τις κινητοποιήσεις του 2013. Πρόκειται για τους Ρίζο Μαρούδα, Κώστα Τζέλα και Τόμυ Πάσχο οι οποίοι άσκησαν έφεση και αφέθησαν ελεύθεροι. Η κατηγορία για την οποία τους επιβλήθηκε η εξάμηνη ποινή είναι η συναυτουργία για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι αγρότες υποστήριξαν ότι στο δρόμο βγαίνουν εξαιτίας των σοβαρών και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και τους οδηγούν στον αφανισμό. «Βγήκαμε στον δρόμο ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, την ΚΑΠ, την άγρια φοροληστεία και τα χαράτσια, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων».
Για τις δυο άλλες υποθέσεις οι αγρότες απαλλάχτηκαν των κατηγοριών, όπως και για την τρίτη υπόθεση εκτός από τους προαναφερόμενους που το δικαστήριο τους  έκρινε συναυτουργούς για την διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών. Η απόφαση των αγροτών δεν πτόησε τους αγρότες που φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τους αγώνες τους, επιδιώκοντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετά χρόνια και έχουν επιδεινωθεί με την οικονομική κρίση.