Παράδοση κυκλοφορίας τμήματος Ιόνιας Οδού

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τελευταίο τμήμα της Ιόνιας Οδού από Πέρδικα Ιωαννίνων έως Ανισόπεδο Κόμβο ένωσης με την Εγνατία Οδό, μήκους 14 περίπου χιλιομέτρων. Με αυτή την τελευταία παράδοση, το σύνολο της Ιόνιας Οδού, δηλαδή 196 χλμ., θα βρίσκονται σε κυκλοφορία, μετατρέποντας το ταξίδι διάρκειας 3,5 ωρών από Αντίρριο έως Ιωάννινα σε μια διαδρομή της 1 ώρας και 40 λεπτών. Το τμήμα Πέρδικα – Ιωάννινα θα έχει δυο λωρίδες κυκλοφορίας και Λ.Ε.Α., όπως το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου, τη δίδυμη σήραγγα της Αμπελιάς μήκους 900 μ, τη Γέφυρα του Κρυβοφού μήκους 280 μ., δύο Ανισόπεδους Κόμβους, τον Α/Κ Αβγού στο 192,7ο χλμ. για να συνδέει την Ιόνια Οδό με τους κύριους οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή και τον  Α/Κ Εγνατίας στο 201ο χλμ. μεταξύ των χωριών Κοσμιρά και Πεδινά, ανατολικά της σήραγγας Δωδώνης της Εγνατίας Οδού. Επίσης περιλαμβάνονται 11 άνω και κάτω διαβάσεις, καθώς και 51 οχετοί.
Με την παράδοση του τελευταίου τμήματος στην κυκλοφορία η διάρκεια της διαδρομής από Πέρδικα Ιωαννίνων στον κόμβο της πόλης με την Εγνατία Οδό μειώνεται στο μισό και δεν θα υπερβαίνει τα 10΄.
Όπως επισημαίνει η «Νέας Οδός», οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων που θα συναντούν οι οδηγοί στην Ιόνια Οδό, στη διαδρομή από Αντίρριο έως Ιωάννινα είναι στην παρούσα φάση δυο: α) Κλόκοβας και β) Αγγελοκάστρου, καθώς επί της ουσίας, έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι δύο από τις συνολικά τέσσερις ζώνες χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου.
Μέσα στο επόμενο διάστημα, με τη λειτουργία των μετωπικών σταθμών Μενιδίου και Τερόβου και των πλευρικών Γαβρολίμνης, Άρτας και Γοργόμυλου θα ολοκληρωθεί το σύστημα χρέωσης της Ιόνιας Οδού.