Τη μετατροπή γραπτού κειμένου σε προφορικό λόγο σε διάφορες γλώσσες, σε υπολογιστές και κινητά προχωρούν η ελληνική εταιρία Innoetics,με την Samsung.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Πατρίτσια Κυπριανίδου.
Στην εκδήλωση, που είχε κεντρικό σύνθημα «από μικρούς σπόρους φυτρώνουν θαλερά δέντρα», τιμήθηκαν οι ερευνητές του «Αθηνά» και μέλη της Innoetics. Η Ιnnoetics συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρίες διεθνώς στις τεχνολογίες φωνής και έχει ήδη αποσπάσει βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Ο Πρόεδρος του ΕΚ «Αθηνά» και καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, Γιάννης Ιωαννίδης, δήλωσε: «Στο «Αθηνά» γιορτάζουμε την πώληση της καινοτόμου εφεύρεσης της Innoetics στον τεχνολογικό κολοσσό Samsung, που θα φέρει μια ελληνική τεχνολογία φωνής, εξέλιξη αρχικής ερευνητικής προσπάθειας, στα χέρια εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, ως «γονείς» που βλέπουμε τον «βλαστό» μας να έχει μεγαλώσει και να εντάσσεται σε ένα παγκόσμιο τεχνολογικό οικοσύστημα. Θα αξιοποιήσουμε αυτήν την εμπειρία για να υποστηρίξουμε νέες καινοτόμες προσπάθειες των ερευνητών μας και να ενισχύσουμε την μετατροπή των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν σε αποδοτικές τεχνολογικές λύσεις και νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Η παρουσία του Αν. Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας και της Γενικής Γραμματέως Έρευνας και Τεχνολογίας στη σημερινή γιορτή δείχνει τη σημασία που δίνει η Πολιτεία στη στήριξη του σύνθετου κύκλου δράσεων που οδηγούν από την έρευνα στην καινοτομία και απαιτούνται για να υπάρξουν ανάλογες επιτυχίες από όλο τον ελληνικό ερευνητικό ιστό.»
Ο Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Για τρεις κυρίως λόγους η επιχειρηματική συμφωνία που πέτυχε η Innoetics έχει μεγάλη σημασία. Ο πρώτος συνδέεται με το γεγονός ότι η υψηλού επιπέδου και διεθνώς ανταγωνιστική τεχνογνωσία που αναπτύχθηκε για τη μετατροπή γραπτού κειμένου σε φωνή, προήλθε από ένα δημόσιο ελληνικό ερευνητικό κέντρο, το «Αθηνά», και από ερευνητές που φοίτησαν στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Το γεγονός αυτό ανακλά στην ποιότητα των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας και των προοπτικών που δημιουργούν ακόμη και μέσα στις σημερινές συνθήκες κρίσης. Δεύτερον, η συμφωνία που έγινε διασφαλίζει την παραμονή της Innoetics στην Ελλάδα, γεγονός που δημιουργεί προϋποθέσεις συνέχειας και μεγιστοποίησης του οικονομικού και κοινωνικού οφέλους που προκύπτει για τη χώρα. Τέλος, συμφωνίες σαν αυτή συμβάλλουν στη διαμόρφωση της Οικονομίας της Γνώσης, ως ένα νέο παραγωγικό πρότυπο για τη χώρα που θα συνεισφέρει με αξιώσεις στις προκλήσεις για Ανάπτυξη. Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι η επιτυχία του ΕΚ «Αθηνά» και της Innoetics αποτελεί παράδειγμα της ‘Ελλάδας που αντιστέκεται, της Ελλάδας που επιμένει’. Γι’ αυτό με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχω στην εκδήλωση, εκφράζοντας τη βούληση της Πολιτείας να στηρίξει σταθερά, με συνέχεια και συνέπεια προσπάθειες όπως αυτή».
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ