Δεν Είμαι Εγώ

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Η Ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Συλλόγου Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου, παρουσιάζει στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2019, στις 21:00, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, τη θεατρική παράσταση «Δεν Είμαι Εγώ», βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθετική επιμέλεια του ηθοποιού Τάσου Καϊσαρλή. Συνδιοργάνωση Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου & Δήμος Ηρακλείου. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Λίγα Λόγια για το έργο
Το έργο σατιρίζει τους ανθρώπους που βασίζονται πάρα πολύ στη Λογική και πορεύονται μόνο μ’ αυτήν, ενώ για την εκτίμηση των γεγονότων και την εξαγωγή θετικών συμπερασμάτων, είναι απαραίτητες κι άλλες δυο ανθρώπινες δυνάμεις, η Φαντασία και η Διαίσθηση. (Γρηγόριος Ξενόπουλος)
Είναι μια τρίπρακτη φαρσοκωμωδία που αναφέρεται στη ζωή ενός καθηγητή μαθηματικών, του κ. Πέτρος Παπαπέτρου, ηλικίας 50 ετών, τυπικού οικογενειάρχη, αυστηρού και υπερβολικά λογικού,  ο οποίος ζει ήσυχα κάνοντας τα μαθήματα και τα πειράματά του.
Ξαφνικά μπλέκεται σε μία τρελή κατάσταση, λόγω του συνονόματού γείτονα του, κ. Πετράκη Παπαπέτρου, ενός νεαρού καθηγητή ξένων γλωσσών και βγάζει, με τη λογική του, το συμπέρασμα πως πάσχει από διχασμό προσωπικότητας και προσπαθεί να πείσει τους γύρω του πως είναι δύο άνθρωποι, ο Α και ο Β: ο ένας σοφός, φρόνιμος, εγκρατής, ηθικός κι ο άλλος γλεντζές και παλιάνθρωπος.
Η εμμονή του να θέλει να εξηγεί τα πάντα με τη λογική, τον οδηγεί σε έναν πολύ κωμικό παραλογισμό, που φέρνει στη ζωή του τα πάνω – κάτω.
Είναι μία πολύ ευχάριστη και διασκεδαστική κωμωδία που αρχίζει με συμπτώσεις και παρεξηγήσεις και τελειώνει με την εξήγηση και τη λύση τους.
Το νόημα της είναι πολύ πιο σοβαρό, και πέρα από την εποχή της αφού μας δείχνει πως η Λογική, αν δε συνοδεύεται από τη φαντασία δεν αξίζει τίποτε και μας οδηγεί σε μία ζωή στεγνή και μακριά από την πραγματικότητα και όπως έλεγε και ο Αλβέρτος Άϊνστάιν «Η λογική θα σε πάει από το Α στο Β. Η φαντασία θα σε πάει παντού».
Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται:
Πολύμνια: Συκολογιαννάκη Ιουλία
Μαρίκα: Ζηδιανάκη Ελένη
Φρόσω: Θέμελη Ειρήνη
Θέμος: Σταυρακάκης Σπύρος
Μαμά: Αναστασιάδου Έλενα
Θεία: Σκουρογιάννη-Κοιλάδη Μαρία
Κυρά –Σταμάτα: Παναγιωτίδου Μαρία
Γκαρσόνι: Παπαδάκη Μαρίνα
Πέτρος Παπαπέτρου: Μπάτσος Χριστόφορος
Πετράκης Παπαπέτρος: Περάκης Μάνος
Βάσω: Βογιατζάκη Τζωρτζίνα
Γιώργος: Κοκκινάκης Γιάννης
Κική: Μπιζιάγκου Δανάη
Ντεζιρέ: Καφούση Κατερίνα
Μπάρμπας: Καϊσαρλή Ζωή
Ξάδερφος: Χατζηαδάμ Χριστίνα
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Τάσος Καϊσαρλής
Βοηθός: Αθηνά Αλάτσαρη
Σκηνικά: ΤΣΙΓΚΕΝΗΣ WOODCRAFT
Φροντιστήριο Σκηνής: Σύλλογος Αλατσατιανών
Ενδυματολογική επιμέλεια: Η Ομάδα