Ανοίγουν τα σχολεία

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 11 Μαΐου ξεκινά τα μαθήματα η Γ΄Λυκείου και στις 18 Μαΐου το Γυμνάσιο, η Α’ και Β’ Λυκείου σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.
Το σχολικό έτος επεκτείνεται μέχρι τις 12 Ιουνίου και στι1 1 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.
Τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά θα παραμείνουν κλειστά. Στην περίπτωση που δεν θα έχουμε προβλήματα κορονοϊού θα ξεκινήσουν στις 1 Ιουνίου και θα κλείσουν στις 30 Ιουνίου. Σε κάθε αίθουσα θα είναι μόνο 15 μαθητές και σε απόσταση1,5 μέτρο. Δηλαδή η μία αίθουσα κόβεται στα δύο. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή θα κάνουν μάθημα οι μισοί μαθητές και Τρίτη, Πέμπτη οι άλλοι μισοί μαθητές. Την επόμενη εβδομάδα θα αλλάζει η σειρά μάθησης των μαθητών. Σε όλα τα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά, θα κυλικεία κλειστά και στα σχολικά λεωφορεία οι μαθητές θα φορούν μάσκα. Οι σχολικές αίθουσες θα απολυμαίνονται δύο φορές την ημέρα. Οι μαθητές ππου θα επιτρέπεται να μην πηγαίνουν στο σχολείο θα πρέπει να έχουν στο σπίτι τους ευπαθή ομάδα. Τα μαθήματα θα γίνονται μέσω διαδικτύου. Σε καμία βαθμίδα εκπαίδευσης δεν θα υπάρχου προαγωγικές εξετάσεις. Οι βαθμοί θα είναι με βάσει το 4μηνο που είχαν διάνυση πριν το κορονοϊοί.
Τα φροντιστήρια θα ανοίξουν στις 11 Μαΐου και τα ξενόγλωσσα στις 18 Μαΐου. ΣΤην αίθουσα δεν θα είναι πάνω από 15 μαθητές.
Τα ξενόγλωσσα σχολεία δεν θα λειτουργήσου, οι πανελλαδικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 16 Ιουνίου για το Γενικό Λύκειο και στι1 16 Ιουνίου για το ΕΠΑΛ. Τα ΙΕΚ θα ανοίξουν στις 8 Μαΐου με 1 άτομα ανά αίθουσα.
Τα σκολεία 2ης ευκαιρία θα ανοίξουν στις 18 Μαΐου και θα κλείσουν 30 Ιουνίου.
Τα Πανεπιστήμια θα συνεχίσουν διαδικτυακά μαθήματα, θα υπάρξει ακαδημαϊκό εξάμηνο και οι βιβλιοθήκες θα είναι κλειστές.
Τέλος 4 Μαΐου ανοίγουν οι εκκλησίες και στις 17 Μαΐου ξεκινούν οι λειτουργίες