Ανοίγουν εστιατόρια – εμπορικά κέντρα

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Την Δευτέρα 18 Μαΐου ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα, τα εκπτωτικά χωριά και τα outlet. Επίσης ξεκινούν οι διαιτολογικές μονάδες προσωπικής υγιεινής σώματος, τα κέντρα εκπαίδευσης κατοικίδιων ζώων, τα ζωολογικά και βοτανικά πάρκα.

Παράλληλα από τις 18 Μαΐου ανοίγουν οι Περιφέρειες για να μπορούν να ταξιδεύουν οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα και για τα πλοία από τις 18 Μαΐου έως 15 Ιουνίου θα υπάρχουν ειδικά μέτρα όπως στις τετράκλινες και δίκλινες καμπίνες μόνο ένα άτομο(εκτός εάν είναι οικογένειες) και στις αεροπορικές καρέκλες των πλοίων ένα άτομο κάθισμα παρά κάθισμα.

Ακόμη στις 25 Μαΐου ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης, ποτών και pista cart. Τα τραπέζια θα πρέπει να έχουν απόσταση από 70εκ έως 1,70 εκ. Σε κάθε τραπέζι το όριο είναι 6 άτομα εκτός αν πρόκειται για πολύτεκνες οικογένειες. Μέχρι τις 31 Μαΐου απαγορεύονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία. Ενώ μέχρι τις 14 Ιουνίου για την Αλβανία, την Τουρκία και την Βόρειο Μακεδονία. Επιτρέπονται μόνο τα cargo, πτήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και ανθρωπιστικής βοήθειας, της fronex και του στρατού.