Ανάκαμψη παραγωγής δημητριακών – ζάχαρης στην ΕΕ

Η παραγωγή σιτηρών στην ΕΕ αναμένεται να ανακάμψει ελαφρά το επόμενο έτος, αν και τα επίπεδα είναι πιθανό να παραμείνουν κάτω από το μέσο όρο. Αυτό είναι μόνο ένα από τα πορίσματα της τελευταίας βραχυπρόθεσμης έκθεσης προοπτικών του τμήματος γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2017.
Η έκθεση, η οποία βασίζεται σε στοιχεία που συλλέχθηκαν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2017, προβλέπει επίσης ότι η ποιότητα της καλλιέργειας δημητριακών αναμένεται να είναι ανάμεικτη και ότι οι τιμές του πλανήτη και της ΕΕ δεν αναμένεται να αυξηθούν λόγω των άφθονων προμηθειών. Στην έκθεση εξετάστηκαν επίσης άλλες  καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένης της ζάχαρης, όπου οι αναλυτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπουν αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής κατά το επόμενο έτος. Το τέλος των ποσοστώσεων ζάχαρης της ΕΕ στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη έκθεση των ευρωπαϊκών τιμών στη μεταβλητότητα των τιμών παγκοσμίως, αλλά αναμένεται επίσης να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της φύτευσης των ζαχαρότευτλων, σύμφωνα με την έκθεση. Η ανάλυση των τομέων κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων υποδηλώνει ότι η παγκόσμια και ευρωπαϊκή ζήτηση γαλακτοκομικών προϊόντων πρέπει να είναι ισχυρή, ενώ οι τιμές γάλακτος αναμένεται να παραμείνουν σταθερές. Ταυτόχρονα, η αγορά κρέατος στην ΕΕ πρέπει να επωφεληθεί από τις υψηλές εξαγωγές βοείου και προβείου κρέατος. Τέλος, η παραγωγή και το εμπόριο πουλερικών αναμένεται να βελτιωθεί κατά το επόμενο έτος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Written by