Ψήφιση Προϋπολογισμού

ΒΟΥΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ξεκίνησε  η συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2018, για την οποία έχουν προγραμματιστεί πέντε συνεδριάσεις, από την 11 Νοεμβρίου Δευτέρα, αύριο έως και  την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017.
Την τελευταία ημέρα, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, η συζήτηση θα κλείσει περίπου τα μεσάνυχτα με την ομιλία του Πρωθυπουργού, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία η οποία, πολιτικά, προσλαμβάνει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Η ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει τα μεσάνυχτα της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου 2017 θα είναι  η τελευταία με το «παραδοσιακό» σύστημα, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής. Ειδικότερα ανέφερε «Η ψηφοφορία που θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, ελπίζω και είναι πολύ πιθανό να είναι η τελευταία ψηφοφορία που γίνεται με το γνωστό τρόπο, εδώ και δεκαετίες μέσα στη Βουλή. Από τις 20 Δεκεμβρίου 2017 και μετά δεν θα χρησιμοποιηθεί η αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας για χρονικό διάστημα περίπου δύο με τρεις εβδομάδες, αλλά θα αξιοποιηθεί για λίγο καιρό η Γερουσία, ώστε να εγκατασταθεί το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην αίθουσα της Ολομέλειας, που θα είναι πολύ σύγχρονο και θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται πολύ πιο γρήγορα η ψηφοφορία.»