Χρυσοί Έλληνες Αθλητές Special Olympics Austria 2017

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Με εννέα Μετάλλια επιστρέφει από την Αυστρία η ελληνική ομάδα απο τους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες  (5 Χρυσά, 1 Ασημένιο και 3 Χάλκινα) Special Olympics Austria 2017. Πιο αναλυτικά:
Στο άθλημα του Αλπικού Σκι οι αθλητές από τη Βέροια Απόστολος Γκόβας και Δημήτρης Δανόγλου κατέλαβαν την 1η θέση στο αγώνισμα Super G Novice και την 5η στο Giant Slalom Novice αντίστοιχα.
Στο Cross Country, η Ελληνική Ομάδα Special Olympics ανέβηκε στο βάθρο 5 φορές. Το αγώνισμα των 1.000 μέτρων Ανδρών ήταν υπόθεση οικογενειακή. Χρυσό Μετάλλιο για τον Θεσσαλονικιό Γιώργο Παπαδόπουλο, ασημένιο μετάλλιο για τον Νικόλαο Τουλίκα και Χάλκινο για τον Θεόδωρο Ήλκο από τη Βέροια ενώ την 4η θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Γιαρένης.  Στο αγώνισμα της Σκυταλοδρομίας οι αθλητές μας ένωσαν τις δυνάμεις τους και βρέθηκαν την 3η θέση κατακτώντας το Χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα 4 x 1.000 μέτρων.
Μεγάλες επιτυχίες και για το Άθλημα του Snoeshoeing, όπου όλοι οι αθλητές και αθλήτριες  του Ν. Βοιωτίας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Χρυσό μετάλλιο για την Μαρία Λαμπίρη στο αγώνισμα των 100 μέτρων Γυναικών και Χάλκινο για τον Λάμπρο Κόντο ο οποίος μετά από την 6η θέση στο αγώνισμα των 100 μέτρων Ανδρών ανέβηκε στο σκαλί του βάθρου τερματίζοντας 3ος στο αγώνισμα των 400 μέτρων. 5η θέση για την Μαρία – Ζαχαρούλα Ζαννιά στα 100 μέτρα γυναικών και 5η και 8η θέση για τον Χρήστο Θηβαίο στα αγωνίσματα των 400 μέτρων και 100 μέτρων αντίστοιχα.  Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν όλοι οι αθλητές της Σκυταλοδρομίας 4 x 100 μέτρα αφού τερμάτισαν πρώτοι στο αγώνισμα, καταχειροκροτούμενοι από τους ενθουσιώδεις θεατές.
Η 25μελής Ελληνική Αποστολή Special Olympics μαζί με τους 12 Έλληνες Εθελοντές, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics Αυστρία 2017 και τον Έλληνα Αστυνομικό – Φύλακα της Φλόγας – Νίκο Αγγελάκη, επέστρεψαν το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, στις 14.35, ώρα Ελλάδος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ