Χρυσά-αργυρό την Ελληνική ιστιοπλοΐα

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δύο χρυσά και ένα αργυρό πέτυχε η ελληνική ιστιοπλοΐα στο Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκαφών 420. Στους άνδρες οι Τέλης Αθανασόπουλος και Δημήτρης Τασσιός κατέλαβαν την πρώτη θέση.
Στις Νεανίδες η Ελλάδα έκανε το 1-2. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Αριάδνη-Παρασκευή Σπανάκη και Μυρτώ Παπαδοπούλου και το αργυρό οι Μελίνα Παππά και Μαρία Τσαμοπούλου.
Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Ισπανίδες Guilietta Lang και Tess Provenzal.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Στους άνδρες μετά τους Τέλη Αθανασόπουλο και Δημήτρης Τασσιό, στη δεύτερη θέση κατετάγησαν οι Ιταλοί Edoardo Ferraro και Francesco Orlando, ενώ στην τρίτη θέση οι Ισραηλινοί Tal Shariti Sade και Noam Homri.
Στις γυναίκες, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι  Ισπανίδες Maria Caba και Pilar Caba.  Στη δεύτερη θέση  είναι οι συμπατριώτισσές τους, Marta Garrido-Clara Llbres βαθμούς και στην τρίτη θέση οι αμερικανίδες Emma Kaneti και Ciara Rodriguez-Horan. Όμως στη βαθμολογία για τα ευρωπαϊκά πληρώματα, τρίτες πίσω από τις Ισπανίδες τερμάτισαν οι Γαλλίδες Violette Dorange και Camille Orion. (4ες στη γενική βαθμολογία-OPEN).
Από τα ελληνικά πληρώματα στην καλύτερη θέση βρέθηκαν η Ευαγγελία Δρούγκα και Μαρία Βαρδαλή και πιο συγκεκριμένα στην 4η θέση στην Ευρώπη και 5η στη γενική κατάταξη –OPEN.
Στην κατηγορία Under 17 –Εφήβων/Νεανίδων το χρυσό στους εφήβους κατέκτησαν οι Ιταλοί  Ιταλοί  Demetrio Sposato και Gabriele Centrone, το αργυρό οι  Ισπανοί Martin Wizner  και Pedro Αmeneiro και το χάλκινο  οι αμερικάνοι Max Anker και Leyton Βorcherding. Όμως στη βαθμολογία για τα ευρωπαϊκά πληρώματα, τρίτοι πίσω από τους Ιταλούς και τους Ισπανούς είναι οι Βρετανοί  Rhys Lewis και Drew Wright (4οι στη γενική βαθμολογία-OPEN).
Στην τελετή λήξης το παρών έδωσαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Μπάμπης Καρίμαλης, ο πρόεδρος του ΟΠΑΑ «Γιάννης Γάλλος» του Δήμου Καλλιθέας, Κώστας Ευσταθίου, εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού, εκπρόσωποι πρεσβειών, του Ελληνικού Ερυθρού, ομοσπονδιών και ομίλων.
Ο αγώνας τελέστηκε  υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καλλιθέας, σε συνεργασία με την διεθνή κλάση 420, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.