Χρηματοδότηση γεωργίας

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η γεωργική πολιτική της ΕΕ πρέπει να χρηματοδοτηθεί μετά το 2020 για να μπορέσει να εξασφαλίσει την επισιτιστική ασφάλεια σε σχεδόν μισό δισεκατομμύριο πολίτες της ΕΕ, ανέφερε η Επιτροπή Γεωργίας σε ψηφοφορία την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018.
Σε ανακοίνωση αναφέρεται «Η ΕΕ πρέπει να αυξήσει ή τουλάχιστον να διατηρήσει το σημερινό επίπεδο των δαπανών της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) μετά το 2020 για να εξασφαλίσει δίκαιο εισόδημα για τους αγρότες, να προστατεύσει τις αγροτικές θέσεις εργασίας, να επιφέρει καινοτομία και να εφαρμόσει τη συμφωνία του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος. γνώμη για την επιτροπή προϋπολογισμού σχετικά με τον μελλοντικό προϋπολογισμό της ΕΕ. Οποιεσδήποτε περαιτέρω περικοπές στον προϋπολογισμό της ΚΓΠ θα υπονόμευαν την ανταγωνιστικότητα του γεωργικού τομέα της ΕΕ και θα πλήξουν τις γεωργικές κοινότητες της ΕΕ και τις αγροτικές περιοχές, προειδοποιούν.
Η ΚΓΠ είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή τροφίμων υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές για τους πολίτες της ΕΕ, την εξασφάλιση εδαφικής ισορροπίας, κοινωνικής συνοχής και βιωσιμότητας των αγροτικών περιοχών, αναφέρει το εγκεκριμένο κείμενο. Και ενώ η παλαιότερη πολιτική της ΕΕ έχει εξελιχθεί με την πάροδο των χρόνων, για παράδειγμα για την αύξηση των προτύπων για την καλή μεταχείριση των ζώων και την ασφάλεια των τροφίμων, για να καταστεί η γεωργία πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον, ο προϋπολογισμός της έχει μειωθεί συνεχώς, προσθέτει.
Η ΕΕ πρέπει τώρα να απαντήσει σε διάφορες κρίσεις που έπληξαν πρόσφατα πολλούς ευαίσθητους γεωργικούς τομείς, όπως το γάλα, το χοιρινό, τα φρούτα και τα λαχανικά, αυξάνοντας την οικονομική τους υποστήριξη και παρέχοντας στους αγρότες νέα μέσα για την αντιμετώπιση της αστάθειας των τιμών και των κινδύνων παραγωγής. Και παρόλο που η ΕΕ θα πρέπει επίσης να βρει χρήματα για να αντιμετωπίσει άλλες νέες προκλήσεις, όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια και η άμυνα, πρέπει να βρει τρόπους, π.χ. μέσω της ανάπτυξης νέων ιδίων πόρων, για τη χρηματοδότηση τόσο των παραδοσιακών όσο και των νέων προτεραιοτήτων τους, επιμένουν.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail