Χημικά κατά διαδηλωτών ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Ένταση επικράτησε στην πορεία των ΠΟΕ-ΟΤΑ των υπαλλήλων στην καθαριότητα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017.
Το επεισόδιο δημιουργήθηκε όταν εμφανίστηκε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ η οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Πάνο Σκουρτέλη. Τότε ορισμένοι από τους διαδηλωτές ξεκίνησαν να αποδοκιμάζουν την αντιπροσωπεία και κινήθηκαν κατά του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, και προσπάθησαν να τον προπηλακίσουν.
Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ χτυπούσαν με δύναμη τα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου ωστόσο απωθήθηκαν από τους άνδρες της Αστυνομίας και συνέχισαν την πορεία τους. Λίγη ώρα αργότερα, ενώ η πορεία περνούσε από την Βουλή, οι συμβασιούχοι προσπάθησαν να εισβάλλουν από την πλαϊνή είσοδο, όπου συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Οι διαδηλωτές ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.
«Αν δεν βρούμε το δίκιο μας στον Σκουρλέτη, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο» λένε οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ενώ επίκειται συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος υποσχέθηκε προκήρυξη για να μονιμοποιηθούν.
Πρέπει να σημειωθεί ότι από τα ξημερώματα της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2017  τα αμαξοστάσια τελούν υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν στους δρόμους τα απορριμματοφόρα και οι δήμοι κάνουν εκκλήσεις σε κατοίκους και επαγγελματίες να αποφεύγουν να κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους. Ωστόσο, ήδη σε αρκετούς δρόμους παρατηρούνται «βουνά» από σκουπίδια, γύρω από τους κάδους απορριμάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail