Χανιώτες πρώτοι διαιτητές ΠΕΤΑΝΚ στην Ελλάδα

ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος πέτανκ (petanque) στην Ελλάδα, πιστοποιηθήκαν από τον διεθνή εκπαιδευτή κ. Alain JUILLA εφτά Χανιώτες παίκτες του Συλλόγου Πετάνκ Χανίων ως πρώτοι διαιτητές πετανκ στο εθνικό επίπεδο. Μέχρι σήμερα, θα είναι οι μόνοι αναγνωρισμένοι από την Διεθνή Ομοσπονδία Πετάνκ FIPJP (Federation international de petanque et Jeu Provencal) για την διαιτησία ελληνικών αγώνων πετάνκ. Το πρώτο διεθνές σεμινάριο διαιτητών πετάνκ και το 5ο πασχαλινό τουρνουά Πετανκ της Κρήτης  στα Χανιά  από στις 18 Απρίλιου μέχρι το περασμένο  Σαββατοκύριακο  στις 23 Απριλίου 2017 με την ευγενική υποστήριξη του Δήμο Πλατανιά, την Τerra Creta.
Τα ονόματα των επτά πρώτων διαιτητών πετανκ στην Ελλάδα είναι: Francesca Genson, Χρήστος Χατζιχρηστοδούλου, Λουκάς Aνδριανός, Γεώργιος Κουκουτσής, Αντώνης Γλαμπεδάκης, Θεοδώρης Παπαγεωργίου, και Γεώργιος Χατζισωτηρακής.
Το πετάνκ είναι Γαλλικής προέλευσης που έχει ωστόσο αρχαίες Ελληνικές ρίζες.  Χαρακτηρίζεται συχνά ως το πλέον μεσογειακό άθλημα και δεν είναι τυχαίο πως σε χώρες όπως η Γαλλία (κύριος νότια) Ιταλία, Ισπανία, Μαρόκο, Τυνήσια, αλλά και σε όλες τις χώρες γύρο από την  από τη μεσόγειο το άθλημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.
Το πετάνκ (petanque) είναι ένα άθλημα που παίζεται με μεταλλικές μπάλες σε χωμάτινους χώρους ή γήπεδο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail