Χανιώτες αθλητές στο Πανευρωπαϊκό Κανόε Καγιάκ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τη συμμετοχή τους στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κανόε Καγιάκ, στις κατηγορίες Εφήβων/Νεανίδων και Ανδρών/Γυναικών κάτω των 23 ετών εξασφάλισαν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.
Συγκεκριμένα το «παρών» στην πολύ μεγάλη διοργάνωση θα δώσουν οι Αναστάσιος Μελεμενής, Ελευθερία-Μαρίνα Παπασταματάκη, Ιωάννης Κουτσοποδιώτης και Ιωάννης Αντωνίου.
Η ενημέρωση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων αναφέρει τα εξής:
Παρόντες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κανόε Καγιάκ, που αφορά τις κατηγορίες Εφήβων / Νεανίδων και Ανδρών / Γυναικών κάτω των 23 ετών το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι το διάστημα μεταξύ 20 έως 25 Ιουνίου θα είναι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.
Ειδικότερα, αυτή τη φορά, πρόκειται για τέσσερις, όταν αντίστοιχα πέρσι ήταν ο Αναστάσιος Μελεμενής και η Ελευθερία-Μαρίνα Παπασταμάτακη που είχαν συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό που είχε διεξαχθεί στη Βουλγαρία. Αντίστοιχα φέτος και μετά την πραγματοποίηση του εσωτερικού τεστ που διεξήχθη στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά το Σάββατο 20 Μαΐου, οι Μελεμενής και Παπασταμάτακη επιλέχθηκαν και πάλι, ενώ τα νέα πρόσωπα που θα ζήσουν αυτή την σπουδαία εμπειρία είναι οι Ιωάννης Κουτσοποδιώτης και Ιωάννης Αντωνίου. Ολοι, θα λάβουν μέρος με την Εθνική ομάδα στις κατηγορίες Εφήβων -τα αγόρια- και σε αυτή των Νεανίδων η Παπασταμάτακη.
Σε αυτή την προσπάθεια, μεγάλη είναι η συνεισφορά του προπονητή μας, του Μανώλη Αγγελάκη. Είναι μια δικαίωση για τα Χανιά για το ότι τέσσερις αθλητές μας επιλέχθηκαν στην Εθνική και ειδικότερα θα συμμετάσχουν σε ένα πρωτάθλημα που θα γίνει στο εξωτερικό. Θέλω να συγχαρώ θερμά τους αθλητές μας, καθώς και τον σύλλογο Γονέων, που είναι πάντα συμπαραστάτης και να ευχηθώ καλή επιτυχία στη Σερβία».
Να σημειωθεί ότι οι Μελεμενής, Κουτσοποδιώτης, Αντωνίου και Παπασταμάτακη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε κοινόβιο προετοιμασίας που θα ακολουθήσει στον Σχοινιά μεταξύ 3-5 Ιουνίου.
Επίσης η αθλήτρια, Αθηνά Κέκελου παρά την καλή της εμφάνιση στην κατηγορία Γυναικών Κ23 δεν κατάφερε να προκριθεί, όπως και ο Τσουπάκης Χρήστος στην κατηγορία των Εφήβων. Από την πλευρά του, ο Τσουπάκης, αλλά και ο Ελευθέριος Πολυχρονάκης θα διεκδικήσουν στις 3 Ιουνίου την πρόκριση στο European Youth Olympic Festival 2017. Πρόκειται για μια διοργάνωση που πραγματοποιείται από τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές.