Φοροαπαλλαγές

Κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο του 2020 στη Βουλή με μείωση του φόρου εισοδήματος, με στήριξη των επιχειρηματιών, με δράση κοινωνικής ευθύνης και με κίνητρα ξένων επενδύσεων τόνισε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:
Θα υπάρξει φορολογική ελάφρυνση για εισοδήματα από 12.000 έως 18.000 του ύψους 80 έως 200 ευρώ, για τους ελευθέρους επαγγελματίες ως 1.300 ευρώ το άτομο, αύξηση του αφορολόγητου 1.000 για κάθε παιδί, απαλλαγή από εισφορά αλληλεγγύης των ΑμΕΑ, μείωση φόρου σε ορισμένα παιδικά προϊόντα από 24% στο 13%, μείωση φόρου στα κράνη από 24% στο 13% και για τις επιχειρήσεις μείωση φόρου από 28% στο 24%.
Για τις οικοδομικές δραστηριότητες εκτός της μείωσης του ΕΝΦΙΑ που έχει ήδη εφαρμοστή από 1-1-2020 θα υπάρξει αναστολή του ΦΠΑ για τα επόμενα τρία χρόνια καθώς και αναστολή του φόρου για αγοροπωλησίες.
Για τα ξένα κεφάλαια ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε: «Θα υπάρξει μία άλλη φορολογική κλίμακα σε όσους ζουν στο εξωτερικό (Έλληνες και ξένους) οι οποίοι θα επενδύσουν στην χώρα τα επόμενα τρία χρόνια έως 500.000 ευρώ. Πρόκειται για μία συμπληρωματική δράση για την golden visa. Από τις ΜΚΟ θα εκπίπτουν οι δωρεές προς το δημόσιο ενώ θα υπάρξει επιστροφή η διαγραφή του φόρου για το κρασί που δεν έχει πουληθεί. Το 2020 ο προϋπολογισμός αναμένεται να φθάσει το2,8% δηλαδή θα έχουμε αύξηση 7 δις και ο σχεδιασμός είναι στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Σε αυτή τη περίπτωση αναμένεται μείωση της ανεργίας στο 14%.»
Ακόμη αναφέρθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ρώμη όπου συζητήθηκε η υποθαλάσσια σύνδεση Ελλάδας – Ιταλίας. Και συζητήθηκε το θέμα της συμπεριφοράς της Τουρκίας την οποία κατήγγειλε για εκμετάλλευση του μεταναστευτικού. Παράλληλα η κυβέρνηση στέλνει την συμπαράστασή της στο Αλβανικό λαό μετά τον καταστροφικό σεισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail