Φιάσκο για Novartis

ΒΟΥΛΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση από την επιτροπή της Βουλής για το θέμα της Novartis γιατί τέθηκε ως θέμα αν είναι αρμόδια η επιτροπή για να ερευνήσει τα αδικήματα των εννέα πολιτικών που κατηγορούνται για συνενοχή στο θέμα της Novartis.
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε ερώτηση του Πρακτορείου Ειδήσεων Ην-Ων γιατί δεν είχε διευκρινιστεί η αρμοδιότητα της επιτροπής πριν την ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής απάντησε «Είχαμε πει ότι ψηφίζουμε για την επιτροπή αλλά η αρμοδιότητα θα εξετασθεί.»
Όμως εδώ υπάρχουν αντιφάσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιμένουν ότι μόνο για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος δεν είναι αρμόδια η επιτροπή, γι΄ αυτό και ψήφισαν την επιτροπή. Επίσης η αντιπολίτευση καταγγέλει και το επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Δρίτσας ότι καλέστηκαν οι εννέα κατηγορούμενοι πολιτικοί για να πουν την γνώμη τους για το εάν η επιτροπή είναι αρμόδια για αυτά τα θέματα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι εάν δεν εμφανιστούν οι εννέα κατηγορούμενοι θα κλείσει γρήγορα το έργο της επιτροπής και θα παραπευθούν οι κατηγορούμενοι στη δικαιοσύνη.
Ακόμη αναφέρθηκε από την αντιπολίτευση ότι πρόκειται για φιάσκο για να παραμείνει  λάσπη στα πολιτικά πρόσωπα της αντιπολίτευσης μέχρι τις εκλογές.