Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στην Καλαμάτα

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Περιφέρειες

Η Πειραματική Σκηνή 12-16 Μαΐου 2017, πραγματοποιεί το 1ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας. Στο 1ο Πανελλήνιο 5νθήμερο φεστιβάλ κουκλοθέατρου στην Καλαμάτα παίρνουν μέρος 19 κουκλοπαίκτες απ’ όλη την Ελλάδα (οκτώ από τη Μεσσηνία), ενώ θα γίνουν συνολικά 15 παραστάσεις. Τα πρωινά της Παρασκευής, Δευτέρας και Τρίτης είναι δωρεάν για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα μεσημέρια θα γίνουν δύο εργαστήρια για παιδιά στο Πάρκο Σιδηροδρόμων και άλλα τρία εργαστήρια για ενήλικες, θεατρικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα, στην έδρα της Πειραματικής.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΪΟΥ
– 10.30 π.μ., ΔΗΠΕΘΕΚ: δωρεάν παράσταση για σχολεία από την Ομάδα Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας Εμμανουέλλας Καποκάκη «Πράσσειν άλογα» με το έργο «Γοργόνα γοργονίτσα».
Το απόγευμα 2 παραστάσεις για το κοινό (ΔΗΠΕΘΕΚ) 5.30 μ.μ. «Γοργόνα γοργονίτσα» και 7.30 μ.μ. «Ο Γαϊγλάρος» από την ομάδα κουκλοθέατρου «Τα πάντα φι».
6 μ.μ. Εργαστήρι για ενήλικες και παιδιά 6-12 ετών «Παρα-μυθο-νομίες από τον μουσικοπαιδαγωγό Βασίλη Αναγνώστου (στην αίθουσα της Πειραματικής με δωρεάν συμμετοχή, αλλά κατόπιν συνεννόησης λόγω περιορισμένων θέσεων)
– Σάββατο 13 Μαΐου, 11 π.μ. στο ΔΗΠΕΘΕΚ, παράσταση για το κοινό (είσοδος 5 ευρώ ενήλικες-3 παιδιά) «Ο Γαϊγλάρος». Στις 12.30 μ.μ. ανοιχτή παράσταση για παιδιά στο Πάρκο του ΟΣΕ «ένας κλόουν στον κήπο μου» με τον Μιχάλη Νταουντάκη.
Στη 1.30 μ.μ. Εικαστικό εργαστήρι κατασκευής μικρής κούκλας για παιδιά (4+) με ελεύθερη συμμετοχή, στο Πάρκο του ΟΣΕ.
Στις 6 μ.μ. παράσταση από τον κουκλοπαίκτη Μιχάλη Νταουντάκη με το έργο για παιδιά 3-8 ετών: «Ο μικρός εγώ είμαι εγώ» στο ΔΗΠΕΘΕΚ.
Στις 7 μ.μ. εντυπωσιακό 10λεπτο mini show εγγαστρίμυθου με κούκλα μεγάλου μεγέθους από την επαγγελματία εγγαστρίμυθο Κατερίνα Σοπίδη από το Λονδίνο, στο ΔΗΠΕΘΕΚ (5 ευρώ ενήλικες-3 για παιδιά).
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΪΟΥ
– Επανάληψη του ίδιου σόου στις 10.30 π.μ.
Στις 11 π.μ. «Η Πούλια κι ο Αυγερινός» λαϊκό παραμύθι με γιγαντόκουκλες από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στο ΔΗΠΕΘΕΚ.
Στις 12 μ. στο Πάρκο ανοιχτό εικαστικό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά, με τον κλόουν Μιχαήλ και face painting.
Στις 12 μ. δωρεάν εργαστήρι θεατρικής και μουσικοκινητικής αγωγής για ενήλικες με περιορισμένες θέσεις στην αίθουσα της Πειραματικής (Ευριπίδου 2) από τον Σέργιο Σοφικίτη και την Κατερίνα Πετρουλάκη Στις 6.30 μ.μ. παράσταση (4+) από την ομάδα κουκλοθέατρου «Τα φτερά του μύθου» με το έργο «Οσο πιο γρήγορα». Σκηνοθεσία-διασκευή Ελισσαίος Βλάχος. ΔΗΠΕΘΕΚ-Είσοδος 5 ευρώ ενήλικες-3 για παιδιά.
ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΪΟΥ
– Το ίδιο έργο στις 10.30 π.μ. δωρεάν παράσταση για μαθητές σχολείων.
Στις 3 μ.μ. δωρεάν εργαστήρι κατασκευής γιγαντόκουκλας για ενήλικες στην αίθουσα της Πειραματικής (διδάσκει η Λέττα Πετρουλάκη).
Στις 6.30 μ.μ. στο ΔΗΠΕΘΕΚ επανάληψη της παράστασης «Όσο πιο γρήγορα».
ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ
– 10.00 π.μ.-ΔΗΠΕΘΕΚ, δωρεάν για σχολεία η παράσταση «Η Πούλια και ο Αυγερινός».
Στις 11 π.μ.-ΔΗΠΕΘΕΚ δωρεάν για σχολεία από την κουκλοπαίκτρια Τάμι Ρόρη η παράσταση «Η μάγισσα Φούρκα».
– Στις 6 μ.μ. αφήγηση του παραμυθιού από την Κάτω Ιταλία «η θυγατέρα του Μάγου της Άσπρης Πέτρας» από την Κατερίνα Πετρουλάκη. ΔΗΠΕΘΕΚ-ελεύθερη είσοδος.
– Στις 7 δωρεάν παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης και το Φάντασμα» από τον γνωστό νεαρό Καλαματιανό καραγκιοζοπαίχτη Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο.
– Στις 8 μ.μ. τελετή λήξης με χαιρετισμούς εκπροσώπων Φορέων και ζωντανό μουσικό φινάλε-έκπληξη.