Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – Δράμας

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τριήμερο αφιέρωμα στα φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και Μικρού Μήκους Δράμας, πραγματοποιεί η κινηματογραφική λέσχη Αιγίου, από τη Δευτέρα 8 Μαΐου έως και την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, στο δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων». Συνολικά θα προβληθεί υλικό διάρκειας άνω των 13 ωρών, με προβολές που θα ξεκινούν κάθε ημέρα από τις 19:00 και θα ολοκληρώνονται στις 00:00.
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εδώ και 19 χρόνια, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης έχει καταφέρει να εδραιωθεί – παράλληλα με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – ως ένα σημείο συνάντησης Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ως ένα κεντρικό γεγονός της πόλης της Θεσσαλονίκης, ένας κόμβος δημιουργίας, αναζήτησης και επικοινωνίας. Με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, ανοιχτό στον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα με ξεχωριστή έμφαση στην ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ. Θα προβληθούν συνολικά 11 ντοκιμαντέρ που πήραν μέρος στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2017.
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην πόλη μας την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 19.00, όπου θα προβληθούν οι βραβευμένες ελληνικές ταινίες από το 39ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το κοινό  θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ταινίες ταλαντούχων κινηματογραφιστών, οι οποίοι καταπιάνονται με μια ποικιλία θεμάτων που αγγίζουν σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, αλλά και θέματα προσωπικά και υπαρξιακά. Θα προβληθούν συνολικά 15 ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες απέσπασαν σημαντικά βραβεία και διακρίσεις.
Η είσοδος και τις 3 ημέρες προβολών θα είναι δωρεάν για όλους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail