Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Περιφέρειες

Συνεχίζεται το 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού (μέχρι  και τις 5 Μαρτίου) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ3 και την ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.
Καθημερινά η συμμετοχή του κόσμου ξεπερνάει κάθε προσδοκία, γεγονός που αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική του θεσμού. Μικροί και μεγάλοι γεμίζουν ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας, όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ, παρακολουθώντας τις παραστάσεις, αλλά και τα αφιερώματα που γίνονται προς τιμήν σημαντικών ανθρώπων της Τέχνης και του πολιτισμού.
Επί σκηνής εμφανίστηκε το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης που διαγωνίστηκε με το έργο «Δόνια Ροζίτα» του Φρ. Γκ. Λόρκα.
Αυτός ήταν ο τέταρτος κατά σειρά διαγωνιζόμενος θίασος από τους οχτώ συνολικά που θα εμφανιστούν επί σκηνής και θα διεκδικήσουν κάποιο από τα βραβεία του Φεστιβάλ.
Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης έχουν αναλάβει τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και συγκεκριμένα οι εξής:
Ο σκηνοθέτης Βασίλης Κυρίτσης
Ο μαέστρος, σολίστας και μελετητής της ελληνικής μουσικής κ. Βύρωνας Φιδετζής
Ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς
Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης
Ο ηθοποιός Παύλος Βησσαρίου
Το Φεστιβάλ ξεκινά καθημερινά στις 8.30μ.μ. Παρουσιάζει η ηθοποιός Χριστίνα
Μαντέση.
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.
Το πρόγραμμα της Πέμπτης
Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας – Ώρα 8.30μμ.
– Η Θεατρική Ομάδα «Γραμμών Τέχνης» Πάτρας θα διαγωνιστεί με το έργο «Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα» του Γ. Κωνσταντίνου.
Παράλληλες εκδηλώσεις
Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας – ώρα 11.00 π.μ.
«Ο ελέφαντας στο δωμάτιο» του Κώστα Σακουλά. Θεατρική παράσταση για μαθητές Λυκείου.
Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας (Πλαστήρα 66) – ώρα 5.30 – 7.00μ.μ.
Σεμινάριο σκηνογραφίας από τον σκηνογράφο Αντώνη Χαλκιά.
Και θεατρικό βιβλιοπωλείο
Αξίζει να αναφέρουμε πως για πρώτη φορά, στο φουαγιέ του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας, λειτουργεί βιβλιοπωλείο με 100 περίπου τίτλους θεατρικών βιβλίων που αξίζει να το επισκεφθεί ο καθένας.
Απ΄ ευθείας μετάδοση σε όλο τον κόσμο
Επίσης, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης μέσω του site της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων.