Υποψηφιότητα Πάτρας για Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες 2019

ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Περιφέρειες

Κατατέθηκε  ο φάκελος υποψηφιότητας της Πάτρας για τους δεύτερους παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες, το 2019.  Η επιτροπή διεκδίκησης έχει προγραμματίσει σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με σκοπό την ενίσχυση της υποψηφιότητας το επόμενο διάστημα και έως τις 13 Οκτωβρίου, όταν στην Ταραγόνα της Ισπανίας, η ΔΕΜΑ θα αποφασίσει ποια θα είναι η διοργανώτρια πόλη.
Ο φάκελος υποψηφιότητας της Πάτρας αποτελείται από την εισαγωγή και 12 κεφάλαια, τα οποία παρουσιάζονται στην αγγλική και γαλλική γλώσσα και καλύπτουν 320 σελίδες. Το λογότυπο αναπαριστά ένα δελφίνι, σύμβολο της Μεσογείου, της ειρήνης και της φιλίας. Ο σχεδιασμός του δελφινιού αποτελείται από τρία μέρη, συμβολίζοντας τις τρεις  ηπείρους των χωρών της Μεσογείου.
Χρησιμοποιούνται τρία χρώματα, το σκούρο μπλε που παραπέμπει στη θάλασσα, το γαλάζιο που συμβολίζει το γαλάζιο ελληνικό ουρανό και το κίτρινο που παραπέμπει στην ηλιόλουστη Ελλάδα, ενώ τα γραφιστικά μοτίβα αρχαιοελληνικής επιρροής παραπέμπουν στη μακραίωνη  ιστορία της Ελλάδας και της περιοχής της Πάτρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail