Υποψήφια κορυφαία Στίβου στον κόσμο Ελληνίδα Αθλήτρια

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ελληνίδα αθλήτρια Στίβου Κατερίνα Στεφανίδη διεκδικεί τον τίτλο και της καλύτερης αθλήτριας του κόσμου, μετά την ανάδειξή της σε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, βρίσκεται μεταξύ των τριών φιναλίστ που ανέδειξε η δημοσκόπηση της IAAF και θα διεκδικήσουν τον τίτλο της κορυφαίας της χρονιάς.
Υποψήφιες είναι, επίσης, η Αλμάζ Αγιάνα από την Αιθιοπία, «χρυσή» Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια των 10.000μ και η Βελγίδα Ναφισάτου Τιάμ, επίσης κάτοχος του Ολυμπιακού και παγκόσμιου τίτλου στο έπταθλο.
Πολλοί οι τίτλοι και για τους τρεις άνδρες υποψήφιους, με πρώτο τον Βρετανό Μο Φαρά, που στο Λονδίνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10.000μ και το ασημένιο στα 5.000μ. Διεκδικητές είναι και ο Νοτιοαφρικανός Γουέιντ φαν Νίκερκ, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 400μ με 43.03 και ο Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ από το Κατάρ, κάτοχος της δεύτερης καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών στο ύψος (2,43μ) και νικητής του αγωνίσματος τον περασμένο Αύγουστο στη βρετανική πρωτεύουσα.
Ο κορυφαίος άνδρας και η κορυφαία γυναίκα αθλήτρια θα γίνουν γνωστοί στις 24 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια του ετήσιου γκαλά της IAAF στο Μονακό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail