«Τρώμε όλοι μαζί χωρίς διακρίσεις»

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Επεκτείνεται η σίτιση σε 10.014 νέους μαθητές του δημοτικού σχολείου στο τέλος Μαρτίου 2017, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το πρόγραμμα υλοποιείται μόνο για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους οκτώ από τους εννέα Δήμους του Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης, πλην Ωραιόκαστρου. Σχεδιάζεται η επέκταση και στους υπόλοιπους μαθητές του Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης (σύνολο 30.000) και αντίστοιχα σε 41.000 μαθητές σε Δήμους της Περιφέρειας Αττικής για το υπόλοιπο διάστημα της φετινής σχολικής χρονιάς και για την πρώτη περίοδο της νέας 2017-2018 (Δεκέμβριος 2017).
Το πρόγραμμα έχει αρχίσει από τις αρχές Ιανουαρίου 2017 σε 1440 μαθητές στα εννέα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Περάματος από τον Οκτώβριο του 2016, 1200 μαθητές σε εννέα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Καβάλας και 1.000 μαθητές στα 18 σχολεία του Δήμου Τρικκαίων
Με το πρόγραμμα σίτισης το υπουργείο προωθεί «Τρώμε όλοι μαζί χωρίς διακρίσεις  και εξαιρέσεις μοιραζόμαστε μέσα από την ομάδα της τάξης τα νέα της ημέρας, εκπαιδευόμαστε στην ορθή διατροφή. Καλύπτει ανάγκες παιδιών που είναι ευάλωτα. Δημιουργείται συνοχή στην μικρή ομάδα του σχολείου και εκπαιδεύονται οι μαθητές στην κοινωνική συνοχή. Επίσης διαμορφώνονται ορθές διατροφικές συνήθειες ενώ στηρίζεται και η οικογένεια» αναφέρει η Δέσποινα Καραμήτου συνεργάτης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Η σίτιση είναι γεύματα που δημιουργούνται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας. Πρόκειται για Μεσογειακή Διατροφή, ζεστό πλήρες κυρίως πιάτο (κοτόπουλο, ψάρι, μοσχάρι, όσπρια, σαλάτα εποχής και ψωμί) και για τις πέντε ημέρες της βδομάδας για όλο το Δημοτικό και για όλα τα παιδιά του σχολείου που έχει επιλεγεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail