Τουριστική διπλωματία

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και τους λόγους σύζευξης των ενεργειών της ελληνικής διπλωματίας με το τουριστικό επιχειρείν επισήμανε μεταξύ άλλων στους αποφοίτους της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, στο πλαίσιο της  επίσκεψής του στα γραφεία της Ακαδημίας.
Απευθυνόμενος στους νέους διπλωμάτες, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ τόνισε πως ο τουρισμός και οι φυσικές ομορφιές της χώρας δημιουργούν φίλους της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο κι αυτό είναι ένα κεφάλαιο πολλαπλώς αξιοποιήσιμο από την ελληνική διπλωματία. Ταυτόχρονα, η διπλωματία αναδεικνύοντας και ενδυναμώνοντας την εικόνα της χώρας ανά τον κόσμο ενισχύει και την τουριστική ελκυστικότητά της.
Όπως επισήμανε ο κ. Βασιλικός, τουρισμός και διπλωματία συνιστούν μια αμφίδρομη κι αλληλοτροφοδοτούμενη σχέση, και η επιτυχία αυτής αποτελεί παρακαταθήκη για την ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας.
Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους νέους διπλωμάτες τις κρατούσες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή,  υπογραμμίζοντας πως ο τουρισμός είναι ένα «πολύ ευαίσθητο προϊόν» που επηρεάζεται άμεσα από τις διακυμάνσεις της συγκυρίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail