Τιμή για Ήρωες Βιάννου

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Στα διαχρονικά μηνύματα  των αγωνιστών της Αντίστασης για Ενότητα, Αλληλεγγύη, Ελευθερία, Δημοκρατία, πρόοδο, αναφέρθηκε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευρισκόμενος στην Βιάννο στις εκδηλώσεις της  Ιστορικής 74ης επετείου του Ολοκαυτώματος χωριών της τότε Επαρχίας Βιάννου -Ιεράπετρας.
Ο κ Αρναουτάκης ανέφερε, ότι, η Περιφέρεια Κρήτης τιμά την μνήμη των αγωνιστών της Αντίστασης των 461 Ηρώων εκτελεσθέντων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής επισημαίνοντας ότι, άφησαν πολυσήμαντες παρακαταθήκες στους νεότερους. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης τόνισε το αίτημα της Ένωσης θυμάτων, των φορέων, του λαού της διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων ,θέμα που όπως είπε στηρίζει και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης στα ΜΜΕ για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου που είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα μετά τα Καλάβρυτα, είπε:
«Αποτίουμε φόρο τιμής στην μνήμη των Ηρώων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, την Πατρίδα μας. Τα μηνύματα τους  είναι διαχρονικά και πάντα επίκαιρα για Ενότητα, Αλληλεγγύη, Δημοκρατία, πρόοδο, και αποτελούν πολυσήμαντες παρακαταθήκες στους νεότερους. Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα γράφοντας τα Μαρτυρικά Χωριά της Βιάννου – Ιεράπετρας με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ιστορίας.»
Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο στο «Σελί» ψάλθηκε από τους Μητροπολίτες κ.κ. Ανδρέα και Κύριλλο, έγινε κατάθεση Στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ενώ οι εκδηλώσεις της ιστορικής επετείου του Ολοκαυτώματος έγινα σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου, του Δήμου Βιάννου, της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου.