Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Στην τελευταία του κατοικία στο Αργουλιδέ-Χανίων κηδεύτηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017. Η Ντόρα Μπακογιάννη με σύντομο λόγο αποχαιρέτησε τον πατέρα της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στον Ιερό Ναό Αγίας Μαγδαληνής, λίγο πριν τελειώσει η επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Μαγδαληνής . Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ειρηναίος.
Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε «Μίλησαν πολλοί για εσένα αυτές τις ημέρες καλά και τιμητικά.
Σήμερα όμως δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την πολιτική, για όλα εκείνα τα σωστά που είπες και έκανες. Είμαστε εδώ για να σου πούμε το μεγάλο ευχαριστώ και το πικρό αντίο.
Σε ευχαριστούμε για την ανθρωπιά σου, για τη λεβεντιά σου, για την καλοσύνη σου, για το περίσσευμα καρδίας που μας δίδαξες με το παράδειγμά σου.
Σε ευχαριστούμε που μας έμαθες να αγαπάμε την Κρήτη.
Σε ευχαριστούμε που μας δίδαξες να τιμάμε τις φιλίες μας, τον λόγο μας, το χρέος και την ευθύνη μας.
Σε ευχαριστούμε για την αστείρευτη, πηγαία αισιοδοξία σου. Για την πίστη σου ότι όλα θα πάνε καλά.
Όταν σου είπε πριν κάποιες ημέρες ότι η χώρα δεν πάει καλά είπες ότι έχω πίστη στους Έλληνες, ότι εσύ τους ξέρεις, ότι η Ελλάδα θα ξανασηκωθεί.
Σε ευχαριστούμε που μας έμαθες να λυγίζουμε αλλά να μη σπάμε, να πέφτουμε αλλά να ξανασηκωνόμαστε.
Σε ευχαριστούμε γιατί μας έδωσες δύναμη. Που όμως να βρω τώρα τη δύναμη να σε αποχαιρετήσω. Λέξεις δένονται κόμπος στο λαιμό.
Ίσως είμαι η πιο ακατάλληλη να μιλώ αυτή την ώρα. Πιστεύω όμως στη γη που τόσο αγάπησες και προσπαθώ την περηφάνειά μου για εσένα να βρω την αντοχή.
Δε ζύγιαζες, δε μετρούσες, δεν χώρεσες ποτέ σε όλες τις μικρότητες και τους μικρούς. Δε χώρεσες, ήσουν ψηλός βλέπεις. Και το βλέμμα σου δεν ήξερε παρά να απλώνεται.
Δε χώρεσε και η αγάπη σου για τη γη που σε γέννησε, για έναν ολόκληρο τόπο που τον πόνεσες, για τον λαό που πίστεψες, για έναν έναν τους ανθρώπους του, για τη μάνα μας κυρίως, για εμάς.
Δε χωράς εδώ, και δε χωράς ψηλέ.
Περήφανε πατέρα μου, σήκω πάνω. Σήκω πάνω γιατί χρειαζόμαστε λίγο ακόμα, ίσα για να μας ξαναφέρεις πάλι στο ξέφωτο.
Σήκω πάλι γιατί άδειασε ο τόπος.
Σήκω πάνω γιατί έχουν έρθει φίλοι πολλοί και δεν πάει να τους πω ότι απόθανες.
Σήκω πάνω γιατί θα χαράξει και δε θα ‘σαι.»
Πρέπει να σημειωθεί ότι αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, φορείς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έφτασαν από την πρώτη στιγμή, ενώ μαυροφορεμένοι κρητικοί, καθώς και ο Μανώλης Κονταρός με τον Νίκο Ζωιδάκη αποχαιρέτησαν τον πρώην πρωθυπουργό με  ριζίτικο τραγούδι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail