Τα Κρητικά Υφαντά και η Εξέλιξη τους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση «Τα Κρητικά Υφαντά και η Εξέλιξη τους» στην Αθήνα στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2019 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια της καταπληκτικής έκθεσης που πραγματοποιεί το Ίδρυμα με θέμα: «Ελληνική Μόδα: 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας».
Το εκθεσιακό διήμερο διοργανώθηκε από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, με την στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ), του Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος και του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ).
Με την παρουσία τους τίμησαν τις Κρητικές Γυναίκες, η κα Δόμνα -Μαρία Μιχαηλίδου Υφυπουργού Εργασίας, η κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου Πρόεδρος της ΕΕΔΕΓΕ, ο κ. Δημήτρης Εφραίμογλου Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, κ. Μανώλης Πατεράκης Πρόεδρος της ΠΟΠΚΣ.
Τους καλεσμένους υποδέχτηκε η κα Μαρία Πιτσικάκη Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, με παραδοσιακό Κρητικό κέρασμα.
Οι επισκέπτες της έκθεσης θαύμασαν υφαντά δημιουργήματα μόδας, όπως νυφικό, ενδύματα, τσάντες, παπούτσια, αξεσουάρ, κοσμήματα και για πρώτη φορά γυναικεία στιβάνια.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από Κρητική μουσική χορό και με δρώμενο από τον Ερωτόκριτο, με αφορμή την ανακήρυξη του φετινού έτους σε «Έτος Ερωτόκριτου».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail