Ταξικές Συγκεντρώσεις Εργατικής Πρωτομαγιάς

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Ενάντια στα νέα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης, κόντρα σε παλιά και νέα μνημόνια, για ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, κρατικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο είναι το αίτημα των συγκεντρώσεων-πορειών που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ.
Ακόμη τονίζεται ότι στηρίζουν της ανεξάρτητες και ταξικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις.
Ειδικότερα:
ΑΘΗΝΑ
Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό διοργανώνει ταξική εργατική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Μουσείο στις 11.00 π.μ., ενώ θα ακολουθήσει πορεία. Στο Μουσείο καλούν επίσης κι άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, που δεν συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία, εργατικές και λαϊκές συλλογικότητες, εργατικά σχήματα,-κινήσεις-συσπειρώσεις, καθώς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η Πρωτοβουλία για μια Ταξική Πρωτομαγιά διοργανώνει συγκέντρωση στην Καμάρα στις 10.00 π.μ., στην οποία καλούν και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ και το Καραβάνι Αλληλεγγύης, άλλες συλλογικότητες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λαϊκή Αντίσταση και άλλες πολιτικές κινήσεις.
ΠΕΙΡΑΙΑ
Σε ταξική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι στις 10.30 π.μ. καλεί ο εργατικός ταξικός συντονισμός σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών
ΠΑΤΡΑ
Η Πρωτοβουλία εργαζομένων και ανέργων και εργατικά σχήματα-κινήσεις-συσπειρώσεις καλούν σε ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση την 1η Μάη στην Πλατεία Τριών Συμμάχων, ώρα 11.00 π.μ.
ΤΡΙΚΑΛΑ
Η Ανοικτή Πρωτοβουλία για την Κοινή Δράση, η οποία στηρίζεται από εργατικά σχήματα του νομού, καλεί σε ανεξάρτητη ταξική προσυγκέντρωση στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, στις 9.30 π.μ. και πορεία στο κέντρο της πόλης. Καλεί επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως κι η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, η οποία την Δευτέρα 1η Μάη, στις 7.30 μ.μ., στο μεζεδοπωλείο Κληματαριά θα προβάλλει το ντοκιμαντέρ «Ταξισυνειδησία».
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ανεξάρτητη Συγκέντρωση, Κεντρική Πλατεία, ώρα 10.30 π.μ.
ΠΡΕΒΕΖΑ
Η Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας καλεί σε ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στις 10.00 π.μ στον ΟΤΕ.
ΛΑΜΙΑ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε ανεξάρτητη ταξική πρωτομαγιά στην πλατεία Ελευθερίας, στις 10.00 π.μ.
ΒΟΛΟ
Ο Ταξικός Συντονισμός καλεί σε ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στο Ταχυδρομείο, στις 10.00 π.μ.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Ο συντονισμός σωματείων και εργατικά σχήματα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ καλούν σε ανεξάρτητη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 9.30 π.μ.
Αντίστοιχες ανεξάρτητες συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά οργανώνουν και καλούν εργατικές συλλογικότητες, πρωτοβουλίες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε άλλες πόλεις.