Σύνοδος ΕΛΚ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 στην 26η Σύνοδο των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), συμμετείχε ο επικεφαλής της ΚΟ των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης.
Κατά τη Σύνοδο συζητήθηκαν επί μακρόν όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα την Ευρώπη. Κοινή Ευρωπαϊκή Αμυντική Πολιτική, Ασφάλεια στην Ευρώπη, εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο επικεφαλής ευρωπαίος διαπραγματευτής για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ ενημέρωσε τους επικεφαλής του ΕΛΚ για την πορεία των μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεων.
Στην παρέμβασή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο μίας ακόμη φιλολογικής συζήτησης στην Ευρώπη. Είναι ιστορική αναγκαιότητα. Είναι δική μας ιστορική ευθύνη. Η πολιτική μας οικογένεια, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ήταν στην πρωτοπορία για την ενοποίηση της Ευρώπης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Και πάλι σήμερα είναι στην πρωτοπορία για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Ευρώπη χωρίς κοινή αμυντική πολιτική. Χωρίς, κοινό στρατό που θα φυλάσσει τα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα. Χωρίς, κοινή πολιτική ασφάλειας. Χωρίς κοινή εξωτερική πολιτική.
Ευρώπη, χωρίς κοινή οικονομική και νομισματική πολιτική.
Μία άχρωμη και άγευστη Ευρώπη. Δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε. Δεν είναι η Ευρώπη που επιθυμούμε. Δεν είναι η Ευρώπη που οραματιστήκαμε. Και δεν θα είναι η Ευρώπη που θα παραδώσουμε.»