Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Ανατολικής Κρήτης

ΣΚΑΚΙ

Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου στη Χερσόνησο, περισσότερα από 300 παιδιά αναμένεται να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή του σκακιού, το σχολικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για την προκριματική φάση του Παγκρήτιου και εν συνεχεία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και αποτελεί πλέον έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο θεσμό που φέτος συμπληρώνει το 15ο έτος του.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο θεσμός φιλοξενείται στον Δήμο Χερσονήσου και η ποιοτική και ποσοτική του αναβάθμιση είναι εντυπωσιακή καθώς προσφέρει χωρίς κανένα κόστος συμμετοχής υπέροχες συνθήκες σε εκατοντάδες παιδιά, αποτελώντας για πολλά από αυτά τον προθάλαμο για την περαιτέρω ενασχόλησή τους με το σκάκι.
Έτσι, και φέτος, στο υπέροχο περιβάλλον του Lyttos Beach, οι εκπλήξεις που έχουν ετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου σε συνεργασία με την διοργανωτική ομάδα των συλλόγων Ηράκλειο ΟΑΑ, ΣΟ Ηρακλείου, ΣΑ Χερσονήσου και ΣΟ Λέων Κάντια θα προσφέρουν σε παιδιά και συνοδούς ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η βάση της εντυπωσιακής ανάπτυξης του σκακιού στο νησί λόγω των τεράστιων ωφελειών που αποδεδειγμένα προσφέρει ιδιαίτερα στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους για αυτό και υποστηρίζεται με τόση θέρμη από το Δήμο Χερσονήσου και την Περιφέρεια Κρήτης. Στους αγώνες παίρνουν μέρος παιδιά όλων των ηλικιών και επιπέδων, χωρισμένα σε 11 ηλικιακές κατηγορίες, από νήπια έως και λύκεια. Από κάθε ηλικιακή κατηγορία προκρίνονται περίπου 15 παιδιά, που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση, στις 17-18 Μαρτίου στο Ρέθυμνο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail