Συστράτευση Εκκλησίας- Περιφέρειας

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Την στήριξη της Περιφέρειας στα θέματα υποδομών και ανάπτυξης του Αποκόρωνα αλλά  και όλης της Κρήτης τόνισε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στο Β΄ Παγκόσμιο Συνέδριο Αποκορωνιωτών που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα «Αγία Σοφία» στο Δήμο Αποκορώνου Χανίων. Ο κ. Αρναουτάκης παράλληλα αναφέρθηκε στην συνεργασία της Περιφέρειας με τους φορείς για την αντιμετώπιση των τοπικών ζητημάτων ενώ τόσο ο ίδιος όσο και οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, των φορέων στους χαιρετισμούς τους, επισήμαναν, ότι, ο Αποκόρωνας και η Κρήτη γενικότερα διαθέτουν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και έχουν περαιτέρω δυνατότητες  ανάπτυξης στον ποιοτικό τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία. «Μόνο με συνεργασία και Ενότητα μπορούμε να πάμε μπροστά» τόνισαν μεταξύ άλλων οι ομιλητές, ο δε Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης και οι άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και έμπρακτη στήριξη του στα προβλήματα, στα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής.
Ο κ. Αρναουτάκης αναφερόμενος στα θέματα του Αποκόρωνα ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους εκπροσώπους της εκκλησίας, της αυτοδιοίκησης, τους φορείς της περιοχής αλλά και τους οργανωτές του συνεδρίου που είναι ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου Γιάννης Γαρεδάκης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αποκορώνου Αττικής Γιάννης Τερεζάκης.
Πρέπει να σημειωθεί  ότι πριν την έναρξη του συνεδρίου στον ίδιο χώρο έγινε αγιασμός, επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μακαριστού  Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη, ιδρυτή και προέδρου του κοινωφελούς ιδρύματος «Αγία Σοφία». Ακολούθησαν καταθέσεις στεφανιών και χαιρετισμοί των οργανωτών ο Μητροπολίτης κ.κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου Γιάννης Γαρεδάκης, ο Πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Συλλόγων Αποκορώνου Αττικής Γιάννης Τερεζάκης. Ενώ από τον Γενικό Δ/ντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» Νικόλαο Παπαδάκη έγινε απολογισμός του Α΄ Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποκορωνιωτών που έγινε το 1987.