Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου Κρήτης

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Χρηματοδότηση 1,6 εκ. ευρώ για την επισκευή-συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου Αγ. Θωμάς, Λαράνι, Λούρες, Πραιτώρια, Πύργος της Π.Ε. Ηρακλείου υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια παρόντες επίσης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Τεχνικών Έργων Νίκος Ξυλούρης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Πόπη Δασκαλάκη ο διευθυντής Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου Μανόλης Φακουκάκης και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας «ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΑΤΕΕ» Νικήτας Λουλάκης.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του για το σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή ανέφερε: «Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση με τον ανάδοχο για ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο, Αγ. Θωμά-Λαράνι-Λούρες-Πραιτώρια-Πύργος προϋπολογισμού 1,6 εκ. ευρώ που αφορά αντικατάσταση ασφαλτικών, «σενάζ», οριζόντια και κάθετη σήμανση, και οτιδήποτε άλλο πρόβλημα προκύψει με την εξέλιξη των εργασιών. Ένας δρόμος που έχει σημαντικά προβλήματα, που θα λυθούν με την εργολαβία και πιστεύουμε ότι θα δώσει μία πολύ σημαντική βοήθεια σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής».
Ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης από την πλευρά του ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ανέφερε: «Μετά την ολοκλήρωση του εθνικού οδικού δικτύου Αγ. Βαρβάρας-Βουρβουλίτη, άλλο ένα σημαντικό έργο το οποίο έχει να κάνει με την ασφάλεια του Πολίτη αποκτά «σάρκα και οστά».  Αφορά το δρόμο Αγίου Θωμά-Λαράνι-Λούρες- Πραιτώρια, Πύργος, ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για αυτό ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τον Περιφερειάρχη γιατί πραγματικά βρίσκεται δίπλα μας, μας στηρίζει. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και εμείς και η Περιφέρεια ενώ λειτουργούμε κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να προσφέρουμε το καλύτερο στον πολίτη.  Αυτό κάναμε και σήμερα με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, ένα έργο που θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την οδική ασφάλεια».
Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την εφαρμογή έκτασης τοπικών-τμηματικών παρεμβάσεων οι οποίες αφορούν εργασίες καθαρισμού τάφρων και τεχνικών απορροής ομβρίων, τεχνικών αντιστήριξης-αποστράγγισης-απορροής, οδοστρωσίας, ασφαλτικών,  οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail