Συνέχιση κατάληψης Γυμνάσιου – Λυκείου Παλαιόχωρας

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Συνεχίζεται από την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 η κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Παλαιόχωρας με αφορμή τις ελλείψεις καθηγητών.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι μαθητές των σχολείων «με αφορμή τις ελλείψεις καθηγητών που υπάρχουν σε Γυμνάσιο και Λύκειο Παλαιόχωρας εμείς, οι μαθητές προχωρήσαμε σε συμβούλιο, ημέρα Τρίτη 21 Νοεμβρίου, στο οποίο αποφασίστηκε η άμεση κατάληψη του σχολείου (η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα). Παρά τις παρεμβάσεις του Δημάρχου και του συλλόγου καθηγητών προς τους αρμόδιους φορείς η απαράδεκτη αυτή κατάσταση συνεχίζεται.
Πιο συγκεκριμένα πέρα από το μάθημα της Οικονομίας, η οποία καλύφθηκε μόλις προχθές, δε διδάσκονται στο Λύκειο από πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα τα Μαθηματικά προσανατολισμού και το μάθημα της Χημείας το οποίο δεν διδάσκεται σε καμία τάξη. Η Άλγεβρα δε διδάσκεται σε Α’ και Β΄ τάξη, η Βιολογία στην Α΄ τάξη, τα Θρησκευτικά σε καμία τάξη και η Πολιτική Παιδεία σε Α΄ και Β΄ τάξη.
Στο Γυμνάσιο δεν διδάσκονται στην Γ’ τάξη τα Αγγλικά, Β’ ξένη γλώσσα, η Πληροφορική και η Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, ενώ και στις τρεις τάξεις δεν διδάσκονται η μουσική και τα εικαστικά. Επιπλέον στα μαθηματικά υπάρχει έλλειψη πέντε ωρών. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι μαθητές του σχολείου μας να μην λαμβάνουν την παιδεία που τους αρμόζει.
Έτσι η μοναδική μας διέξοδος είναι η παραπαιδεία. Γι΄αυτό λοιπόν ζητάμε την αναμοριοδότηση του σχολείου μας, δηλαδή να θεωρηθεί δυσπρόσιτο, διότι η κατάσταση αυτή θα επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο. Ακόμη απαιτούμε άμεση στελέχωση του σχολείου με καθηγητές ,ειδικά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Όλοι οι μαθητές έχουν ίσα δικαιώματα ιδίως στον τομέα της μόρφωσης.
Έτσι και εμείς διεκδικούμε τα δικά μας, ειδάλλως σας θα αναγκαστούμε να προβούμε σε κλιμάκωση του αγώνα μας.»