Συνέδριο πυξίδα ψηφιακής διακυβέρνησης

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Συνέδριο πυξίδα για το σχεδιασμό της ψηφιακής διακυβέρνησης, χαρακτήρισε το 1ο Ετήσιο Συνέδριο Πληροφορικής Περιφερειών Ελλάδας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης για θέματα τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Κώτσογλου. Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο Ηράκλειο της Κρήτης 28, και 30 Νοεμβρίου 2019.
Συγκεκριμένα ο κ. Κυριάκος Κώτσογλου κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου τόνισε «Προσπαθούμε να θεσμοθετήσουμε το συνέδριο πληροφορικής, και προς αυτήν την κατεύθυνση ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη και τις διευθύνσεις πληροφορικής για αυτό που έχουμε καταφέρει, να δείξουμε και να λειτουργήσουμε με βάση τις βασικές μας αξίες την εξυπηρέτηση του Πολίτη, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα, να εκμεταλλευτούμε, με την καλή έννοια, την ύπαρξη όλων των «μυαλών» πληροφορικών των Περιφερειών με σκοπό να δημιουργήσουμε τον επόμενο στρατηγικό μας προγραμματισμό για την επόμενη προγραμματική περίοδο που είναι απαραίτητο. Το βασικότερο όμως είναι, ότι, δεν μας ενδιαφέρει ένα συνέδριο στο οποίο θα παρουσιάσουμε όλα εκείνα τα πράγματα που έχουμε καταφέρει, αλλά μας ενδιαφέρει πρωτίστως η διάσταση του τι έφταιξε και ποιες είναι οι βασικές αιτίες για όλα εκείνα που δεν έγιναν κατορθωτά, και να αποτελέσει την πυξίδα μας για να μπορέσουν να επιτευχθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο και στο επόμενο προγραμματικό μας σχεδιασμό».
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης καλωσορίζοντας τους συνέδρους επισήμανε ότι, «Μέσα από την επένδυση στη γνώση, την έρευνα και την καινοτομία, αλλά και μέσα από τη χρηματοδότηση εκατοντάδων επενδυτικών σχεδίων, δημιουργούμε μια ασφαλή γέφυρα μετάβασης στη Βιομηχανία 4ης γενιάς. Ένα νέο περιβάλλον που περιλαμβάνει τη διαλειτουργικότητα μηχανών και ανθρώπων, τη διαφάνεια της πληροφορίας, την τεχνική υποστήριξη και βεβαίως την αποκεντρωμένη λήψη αποφάσεων». 
Το στέλεχος της  διεύθυνσης διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης κα Μαρίνα Γαβριλάκη υπογράμμισε: «Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε το πρώτο ετήσιο συνέδριο διευθύνσεων  πληροφορικής περιφερειών Ελλάδος με σκοπό τη συνεργασία την ενοποίηση των ενεργειών μας σε θέματα πληροφορικής, σε θέματα εξυπηρέτησης του πολίτη και διαχείρισης διαδικασιών ώστε να έχουμε τη βέλτιστη όσο το δυνατόν παροχή υπηρεσιών στον πολίτη και φυσικά στους υπαλλήλους τους αιρετού ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail