Συνέδριο ΠΟΕΔΗΝ

ΥΓΕΙΑ

Το 15ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιηθεί 14-16 Φεβρουαρίου 2018.
Σε ανακοίνωση υπογραμμίζεται «Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων για την εκλογή των αντιπροσώπων του Συνεδρίου στα Σωματεία μέλη δείχνει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων και τον υψηλό βαθμό αξιοπιστίας που διαθέτει η ΠΟΕΔΗΝ με την πολύπλευρη δράση της. Τα κατέκτησε με αγώνες.
Έχουμε περιγράψει με συνεχή Δελτία Τύπου την εικόνα κατάρρευσης που εμφανίζουν τα Νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων, την τραγική έλλειψη προσωπικού, καθώς επίσης την αδυναμία συντήρησης, ανανέωσης, συμπλήρωσης των υποδομών και του εξοπλισμού.
Η Κυβέρνηση ψήφισε το Πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της 3ης Αξιολόγησης του 3ου Μνημονίου.
Περιλαμβάνει 1.500 σελίδες γεμάτες γραμμάτια στο όνομά μας, τα οποία θα ξεπληρώνουμε δύο ζωές, για να αγοράσει η κυβέρνηση της επικοινωνιακή έξοδο από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
Περιορίζουν το δικαίωμα της Απεργίας.
Πώς είναι δυνατόν Πρωτοβάθμια Σωματεία Νοσοκομείων να συγκεντρώνουν σε Γενική Συνέλευση το 50% των εγγεγραμμένων μελών ταμειακώς εντάξει για να έχουν την δυνατότητα να προκηρύξουν ΑΠΕΡΓΙΑ.
Θα πρέπει να αναστείλουν τη λειτουργία των Νοσοκομείων και να θέσουν σε κίνδυνο ζωές ασθενών. Να διακοπεί η λειτουργία των ΜΕΘ, ΤΕΠ, ΜΤΝ, Χειρουργείων, υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν επείγοντα περιστατικά.
Τίθεται σε αμφισβήτηση το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας μετά το Φλεβάρη του 2019. Με βάση το Πολυνομοσχέδιο, μπορεί να αντικατασταθεί από μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας τα οποία θα αποφασίσει η σχετική Επιτροπή που θα συγκροτηθεί.
Οι Υπουργοί μας διαβεβαίωναν ότι το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας το οποίο ευθυγραμμίζεται με τις βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν στις άλλες χώρες της Ευρώπης με βάση τον ν. 4354/2014, θα συνεχίσει να καταβάλλεται κανονικά.
Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι εφαρμόζει τα μνημόνια ως ευαγγέλιο και η Επιτροπή συγκροτείται ως πρόβλημα για να δικαιολογήσουν την περικοπή, αντικαθιστώντας το με κάποια υποτυπώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Με την περικοπή του εν λόγω επιδόματος, ο μισθός των Νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας είναι κάτω από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη. Σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2019 θα καταντήσουμε να λαμβάνουμε μισθό ίσο με τα Προνοιακά Επιδόματα.
Την ίδια ώρα που παραπέμπουν σε επιτροπή το Ανθυγιεινό Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας αρνούνται να πράξουν το αυτονόητο. Να μας εντάξουν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.»