Συνέδριο Κυκλικής Οικονομίας

ΑΤΤΙΚΗΣ Περιφέρειες

Στο Συνέδριο για την Κυκλική Οικονομία, Εδαφική Συνοχή και Νησιωτικότητα που έγινε στη Μάλτα συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Στο εν λόγω συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, συμμετείχαν η Μάλτα με τον Υπουργό Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Χοσέ Χερέρα (Jose Herrera), η Κύπρος, η Κορσική, η Κροατία, οι Βαλεαρίδες Νήσοι, οι Ελληνικές Περιφέρειες : Κρήτης, Βόρειου Αιγαίου, Ιονίων Νησιών, Πελοποννήσου καθώς και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης, το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου και πολλοί άλλοι φορείς. Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ίδρυση του νέου Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας, με έδρα την Κρήτη για την Κυκλική Οικονομία στα νησιά της Μεσογείου, με την υποστήριξη της Γενικής Δ/νσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ειδικότερα ο κ. Χατζηπέρος υπογράμμισε «Η σύσταση ενός Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας και Συνοχής για τις Νησιωτικές περιοχές της Μεσογείου θα λειτουργήσει ως ένα αποτελεσματικό, υποστηρικτικό εργαλείο ώστε να γίνει κατανοητό διεθνώς τι σημαίνει να ζεις και να δραστηριοποιείσαι  σε ένα μικρό νησί με σημαντικές στερήσεις στις μεταφορές, την ασφάλεια, την ανάπτυξη, την υγεία, την εκπαίδευση και την λειτουργία της εσωτερικής αγοράς. Για τον λόγο αυτό πρέπει να επιδειχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή όλων των νησιωτικών περιοχών της Μεσογείου.»