Συμφωνία CETA

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Τη στάση της Αντιπεριφέρειας Χανίων σε σχέση με την υποδοχή του αεροπλανοφόρου USS H.W. Bush αλλά και το καλωσόρισμα προς τον πρέσβη του Καναδά ο οποίος ήρθε να προωθήσει τη συμφωνία CETA στην οποία οι έμποροι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, σχολιάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η στάση της αντιπεριφέρειας Χανίων σε θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και οικονομία.
Συγκεκριμένα το τελευταίο διάστημα έχει γίνει ιδιαίτερα «φιλόξενη» σε πολιτικές ή αρχές, που μόνο το καλό του Χανιώτικου και Ελληνικού λαού δεν θέλουν.
Καλωσορίζει τον Καναδό πρέσβη με τη συμφωνία CETA και δεν λαμβάνει υπόψη του την εκφρασμένη αντίθεση του Ε.Σ.Χ. και άλλων φορέων σε αυτή την αντιλαϊκή συμφωνία.
Καλωσορίζει το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο και συνδιοργανώνει πανχανιώτικο παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου με την αμερικανική βάση χωρίς να αναλογίζεται πόσα παιδιά στον κόσμο καθημερινά σκοτώνονται από τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.
Το εξοργιστικά παράλογο είναι ότι προσπάθησε να κάνει και τον Ε.Σ.Χ. συνδιοργανωτή σε αυτό το τουρνουά.
Αλήθεια δεν ξέρουν εκεί στην αντιπεριφέρεια τις δημοσιοποιημένες ξεκάθαρες θέσεις του Ε.Σ.Χ. ενάντια στην αντιλαϊκή συμφωνία CETA;
Δεν ξέρουν για την σαφή αντίθεση του Ε.Σ.Χ. στην λειτουργία της αμερικάνικης βάσης Σούδας και την παραμονή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ;
Εμείς σαν Εμπορικός Σύλλογος Χανίων προασπίζουμε τα συμφέροντα των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων της πόλης μας.
Τα συμφέροντα μας είναι αντίθετα με την συμφωνία CETA και τα συμφέροντα των πολυεθνικών.
Τα συμφέροντα μας είναι αντίθετα με αυτά που με φονικούς πολέμους εκπροσωπεί το ΝΑΤΟ και η αμερικανική βάση Σούδας.
Τα δικά μας τα συμφέροντα είναι κοινά με τα συμφέροντα των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών, των ανέργων των συνταξιούχων και της νεολαίας.