Συμμετοχή Μουσικού Σχολείου Λάρισας στην Αυστραλία

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Περιφέρειες

Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας με μαθητές της Α’ & Β’ Λυκείου (Σύνολο Μουσικής Κινηματογράφου και Σύνολο Κρουστών), υλοποίησε δύο πολιτιστικά προγράμματα καινοτόμων δράσεων κατά το σχ. Έτος 2016-2017. «Παραδοσιακό Τραγούδι – Η μουσική καταγραφή του κύκλου της ζωής» και «Ιστορώντας την Υπέρβαση – Παλαιά Βυζαντινή Μουσική και Τέχνη».
Σε αυτό το πλαίσιο, και κατόπιν ειδικής άδειας από το Υπουργείο Παιδείας, 28 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές του σχολείου ταξίδεψαν στην Αυστραλία, από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2017, για να πλαισιώσουν μουσικά την έναρξη του 19ου Διεθνούς Συνέδριου Βυζαντινολογίας.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από το τμήμα Φιλοσοφικών, Ιστορικών και Διεθνών Σπουδών του Monash University (Μελβούρνη) και διήρκησε από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2017. Παράλληλα, οι μαθητές μας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του ετήσιου 30th Lonsdale Street Greek Festival- Antipodes (25 και 26 Φεβρουαρίου 2017). Και οι δύο παρουσιάσεις έγιναν μετά από πρόσκληση των παραπάνω φορέων.
Η παιδαγωγική ομάδα αποτελούνταν από τους: Κτιστάκη Αστ. Ευφροσύνη, Μακρυγιάννη Ιωάννη, Παπαχατζόπουλο Δημήτριο, Τσακάκη Άννα.
Την αποστολή συνόδευσε ως εκπρόσωπος του ΥΠ.Π.Ε.Θ. η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη του συνεδρίου. Επίσης, στο ταξίδι συμμετείχαν ο μαέστρος της μικτής χορωδίας της ΕΡΤ κος Δημήτρης Κτιστάκης, καθώς και οι μουσικοί Μάριος Σαρακατσιάνος (λαούτο) και Κώστας Κωστούλης (παρ. κλαρίνο) οι οποίοι πλαισίωσαν την ορχήστρα των μαθητών και συνόδευσαν μουσικά το φωνητικό και χορευτικό σύνολο του σχολείου.
Από την πλευρά του Μουσικού σχολείου απευθύνονται θερμές ευχαριστίες για την πολύτιμη αρωγή τους στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων – Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail