Συλλογικό στοίχημα το Πεδίο Άρεως

ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ Περιφέρειες

«Στόχος μας, όπως άλλωστε δεσμευθήκαμε προεκλογικά, είναι να αθροίσουμε δυνάμεις, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να αποδώσουμε το Πάρκο στους πολίτες», τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά τη συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, με αντικείμενο τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίο του Άρεως. Η ίδια επισήμανε ότι η συνέντευξη αυτή εντάσσεται στη «διαδικασία δημόσιας λογοδοσίας που εφαρμόζουμε στην Περιφέρεια Αττικής».
Η Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στις «πρωτιές» της Περιφέρειας Αττικής, η οποία, μέσα από συνέργειες, είτε πρόκειται για «σημαντικά μουσικά σύνολα όπως η ΚΟΑ και η Εθνική Λυρική Σκηνή που έδωσαν παραστάσεις στο χώρο, ανοικτές στους πολίτες» είτε για την Ελληνική Αστυνομία, με την οποία η Περιφέρεια έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας από το 2015, επιχειρεί να κερδίσει αυτό το συλλογικό στοίχημα. «Και αυτό το επιχειρούμε απέναντι στα συμφέροντα εκείνα που προωθούν εμπορικές λογικές, που δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια των πολιτών και δεν προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης.
«Αίφνης τα τελευταία 2.5 χρόνια το Πάρκο έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές σε δημοσιολογούντες, που όμως δεν συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που ενδιαφέρονται πραγματικά για το Πεδίο του Άρεως», παρατήρησε η Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά, σε όλα τα επίπεδα, γιατί οι ευθύνες δεν επιμερίζονται με τον ίδιο τρόπο, προκειμένου το Πεδίο να αποκτήσει πραγματικά μητροπολιτικό χαρακτήρα».
Νωρίτερα αναλυτική παρουσίαση του μέχρι σήμερα έργου της Περιφερειακής Αρχής καθώς και των επερχόμενων ενεργειών, είχε κάνει η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου. Η ίδια παρατήρησε χαρακτηριστικά ότι το Πεδίο του Άρεως, που «αποκρυσταλλώνει χρόνιες παθογένειες και δομικές δυσλειτουργίες», σήμερα αλλάζει πρόσωπο. «Πρόκειται για ένα συλλογικό στοίχημα που μας αφορά όλους». Όπως ανέφερε η κα Κυπριανίδου, η αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως αποτελεί για την Περιφερειακή Αρχή ένα διαρκές κεντρικό στοίχημα για μία ολοκληρωμένη διαχείριση του δημόσιου χώρου. «Ωστόσο, είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα, που απαιτεί τη συνεργασία – συνέργεια όλων», σημείωσε χαρακτηριστικά. Η ίδια τόνισε ότι σήμερα, μετά από συστηματική προσπάθεια τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά. Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και προχωράμε σε λύσεις. «Δίνουμε καθημερινά μάχη για να αλλάξουμε το Πάρκο» επισήμανε η Αντιπεριφερειάρχης κάνοντας λόγο για έναν διαρκή αγώνα στο χθες και στο σήμερα, σκιαγραφώντας παράλληλα τους τέσσερις άξονες και τις αντίστοιχες παρεμβάσεις της Περιφερειακής Αρχής: Καθαριότητα, Φύλαξη, Πολιτισμός – Αθλητισμός, Κοινωνική Ευαισθησία.
Ακολούθως, τον λόγο πήραν η Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών, Αγγέλικα Σαπουνά, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πάρκων και Αλσών, Βασιλική Λάσκαρη – Κρασοπούλου και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας. Ο τελευταίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ για την προώθηση αθλητικών προγραμμάτων που απευθύνονται στα παιδιά.
Τέλος, στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος καθώς και ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Σωτηρόπουλος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail