Συλλεκτικό γραμματόσημο Μνημείο Αγρότη του Κιλελέρ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Συλλεκτικό γραμματόσημο του Μημείου Αγρότη του Κιλελέρ τύπωσε η  Δημοτική Αρχή Κιλελέρ για την προβολή της πλούσιας ιστορίας και πολιτισμού της περιοχής και με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από τα εγκαίνια του Μνημείου του Αγρότη στο Κιλελέρ.
Στο γραμματόσημο αναπαρίσταται συμβολικά, σε επαναλαμβανόμενο μοτίβο που σχεδίασε ο Γιάννης Τσανίδης, η μορφή του Αγρότη όπως αυτή φιλοτεχνήθηκε τότε από τον Θεσσαλό γλύπτη Μίμη Γεντέκο.
Μέσα από αυτό ο Δήμος Κιλελέρ επιχειρεί να αξιοποιήσει τον συμβολισμό και την αναγνωρισιμότητα του ονόματος «ΚΙΛΕΛΕΡ», το οποίο μαζί με το αγροτικό προφίλ αποτελεί ένα φυσικό brandname με εμβέλεια που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και επεκτείνεται τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, λόγω της μοναδικότητας των γεγονότων της εξέγερσης του αγροτικού κινήματος το 1910.
Την σειρά των γραμματοσήμων παρέδωσαν στον Δήμαρχο Κιλελέρ Αθανάσιο Νασιακόπουλο, εκπροσωπώντας τα ΕΛΤΑ, ο διευθυντής του κεντρικού καταστήματος Λάρισας Ιωάννης Τσιουρβόπουλος και ο υπεύθυνος πωλήσεων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Ανδρέας Σοφράς.
Στην συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κωνσταντίνος Φιλιππούλης, ο Προϊστάμενος Προγραμματισμού Κωνσταντίνος Νταμπεγλιώτης, διαπιστώθηκε η κοινή θέληση και των δύο πλευρών για συνέχιση και επέκταση της συνεργασίας με ανάλογες πρωτοβουλίες.