Συλλαλητήριο κατά Πρωθυπουργού

ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Κορνάρου στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στην «αναπτυξιακή φιέστα» της κυβέρνησης, με απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων του νομού Ηρακλείου, του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών νομού Ηρακλείου, της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου, του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλατεία Καζαντζάκη» και της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ηρακλείου
Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και τη λήψη νέων μέτρων το επόμενο διάστημα.
Όχι μόνο διατηρεί άθικτο, αλλά και ενισχύει συνεχώς όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που παρέλαβε από τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Έτσι επιτρέπει στην εργοδοσία να εντείνει «νόμιμα» την εκμετάλλευση των εργαζομένων, με τη γενίκευση της «ευελιξίας», το τσάκισμα μισθών και συντάξεων, το χτύπημα της κυριακάτικης αργίας και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, το «δουλεμπόριο» εργαζομένων και τόσα άλλα «νόμιμα» αντεργατικά μέτρα. Συμφώνησε με την τρόικα και συμφώνησε στη διαιώνιση του άθλιου αντεργατικού καθεστώτος που επιβλήθηκε στην αγορά εργασίας, τουλάχιστον από το 2011, χωρίς να θίξει ούτε ένα μέτρο από όσα μέχρι τώρα έχουν ψηφιστεί. Ως εκ τούτου, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η διατήρηση των μισθών πείνας στο ύψος των 586 και 511 ευρώ μεικτά, η διαιώνιση του απαράδεκτου μισθολογικού διαχωρισμού των εργαζομένων κάτω των 25 ετών, έχουν και τη δική της σφραγίδα.
Επιπλέον, η κυβέρνηση δεν περιορίστηκε στη διατήρηση της εργασιακής αθλιότητας, αλλά πήρε το νήμα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και προχώρησε παραπέρα στην πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, στην ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ισχυροποίησε τα όπλα της εργοδοσίας απέναντι στις εργατικές κινητοποιήσεις, δημιουργώντας προϋποθέσεις εφαρμογής του «λοκ – άουτ» (ανταπεργία). Δεσμεύτηκε επίσης να προχωρήσει στη δημιουργία ηλεκτρονικού φακελώματος συνδικαλιστικών οργανώσεων, στην υιοθέτηση νομοθεσίας για να βάλει περαιτέρω εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας.
Επίσης αφαίρεσε άλλα 250.000.000€ από τους συνταξιούχους ανεβάζοντας τις Συριζαίϊκες περικοπές πάνω από τα 16 δις €, οι οποίες προστέθηκαν πάνω στις περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Διεύρυνε τη φοροληστεία που τσακίζει μισθωτούς συνταξιούχους και ξεκληρίζει αγρότες και αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου. Προώθησε το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και του δημόσιου πλούτου, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση σε παιδεία, υγεία. Η επίθεση αυτή δεν εξαιρεί κανέναν!
Γι’ αυτό, κανένα εργαζόμενο δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νομοσχέδιο που κατέθεσε για τα εργασιακά και το  φιλεργατικό προφίλ, που προσπαθεί να φιλοτεχνήσει, ενόψει ΔΕΘ.
Απεναντίας, είναι βέβαιο ότι όσο πλησιάζουμε προς την τυπική λήξη του 3ου μνημονίου, θα ενταθούν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί στο λαό να δεχτεί καινούργιες ανατροπές και μέτρα, σε ορίζοντα πολλών ακόμα χρόνων με νέο μνημόνιο διαρκείας, συγκαλυμμένο ή όχι.
Επιβεβαιώνεται έτσι ότι η «ανάκαμψη και η έξοδος από τα μνημόνια» που υπόσχεται η κυβέρνηση έχει ως προϋπόθεση την ακόμα μεγαλύτερη «κάμψη» των εργατικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο ΣΕΒ επικροτεί χωρίς περιστροφές την κυβερνητική πολιτική αφού για λογαριασμό του υλοποιείται. Παράλληλα συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και δίνει γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ με την αξιοποίηση των Βάσεων ως ορμητήρια για νέους πολέμους.
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι φτωχοί αγρότες δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές διακηρύξεις στη ΔΕΘ περί «δίκαιης ανάπτυξης», από τις περιφερειακές «αναπτυξιακές» φιέστες που ετοιμάζει η Κυβέρνηση και στην Κρήτη!
Αντίθετα πρέπει να συναντήσουν την μαχητική απάντηση των εργαζομένων και των σωματείων την ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο!
Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας, κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή, αγώνας και αντεπίθεση είναι η επιλογή μας.