Συγχώνευση Εσωτερικών Υποθέσεων Λιμενικού Σώματος

«Η συγχώνευση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου με τις Εσωτερικές Υποθέσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την προώθηση σχετικής τροπολογίας, με το επιχείρημα ότι έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερος και ποιοτικότερος έλεγχος των δραστηριοτήτων που μπορεί να υπάρχουν στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., παρεμβαίνουμε, για άλλη μια φορά, ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, δηλώνοντας εξ αρχής αντίθετοι σε μια τέτοια εξέλιξη, καθώς και αιτία δεν βρίσκουμε αλλά και το εν λόγω εγχείρημα είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας» υπογραμμίζεται  σε ανακοίνωση  της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος.
Ακόμη τονίζεται «Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι το θέμα έρχεται και επανέρχεται από την παρούσα κυβέρνηση χωρίς καμιά αιτιολογική βάση, χωρίς καν να διευκρινισθεί για το πώς μία τέτοια πρόθεση θα υλοποιηθεί επιχειρησιακά – οργανωτικά ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του ΥΝΑΝΠ και του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Επειδή λοιπόν για τη σχετική τροπολογία ουδέποτε ενημερωθήκαμε οι συνδικαλιστικοί φορείς του ΛΣ θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα ως εξής:
– Ποιος ή ποιοι λόγοι οδηγούν πάλι σε μία τέτοια ενέργεια;
– Για ποιον λόγο η Πολιτική Ηγεσία θέλει να απεμπολήσει μία ζωτικής σημασίας για αξιακούς και επιχειρησιακούς λόγους Υπηρεσία που υπάγεται διοικητικά σε αυτόν, σε άλλο υπουργείο-Υπουργό;
– Η ενδεχόμενη ενοποίηση των Υπηρεσιών οφείλεται σε ανεπάρκεια της Υπηρεσίας των Εσωτερικών Υποθέσεων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.;
– Ποιοι οι λόγοι που δεν ενισχύεται με μεγαλύτερο αριθμό κατάλληλων στελεχών και εξοπλισμό ώστε να επιτευχθεί ακόμα περισσότερο βέλτιστη απόδοση και δράση της Υπηρεσίας;
– Ποιος θα είναι ο νέος ρόλος των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (το νομικό πλαίσιο δράσης – λειτουργίας – οργάνωσης της Υπηρεσίας Ε.Υ. του ΥΝΑΝΠ και γιατί στην υπηρεσία μετά τη συγχώνευση θα προΐστανται αξιωματικός της ΕΛΑΣ με Υποδιευθυντή αξιωματικό του ΛΣ;
– Έχει ληφθεί υπόψη ότι το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είναι ένα στρατιωτικά οργανωμένο και συντεταγμένο σώμα τα στελέχη του οποίου διέπονται από τον ΣΠΚ;
– Μήπως θεωρείται συνέχεια των εξελίξεων σε επίπεδο οργανωτικών δομών;
Σε κάθε περίπτωση για την ΠΕΑΛΣ η συγχώνευση αυτή αποτελεί ένα ακόμα πισωγύρισμα για το ΛΣ και μας δημιουργεί σκέψεις αν τελικά ο σκοπός είναι η απαλλαγή από τον εκάστοτε Υπουργό της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για την περαιτέρω ενδυνάμωση του μέσω της πρόσφατα συσταθείσας υπηρεσίας, για την οποία και πάλι μόνο η ΠΕΑΛΣ είχε καταθέσει επιχειρηματολογώντας την αντίρρηση της «Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», η οποία υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στελεχώνεται από πολιτικούς υπαλλήλους τους οποίους ο ίδιος θα τοποθετεί.
Τέλος η ΠΕΑΛΣ ήταν και παραμένει αντίθετη τόσο στο εν λόγω εγχείρημα συγχώνευσης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου με τις Εσωτερικές Υποθέσεις του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης όσο και στη σύσταση της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Μετά τα παραπάνω ζητούμε από τον κ. ΥΝΑΝΠ να μην προχωρήσει στη συγχώνευση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά στην άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό και τεχνολογική υποδομή.
Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και αν ποτέ υπάρξουν οι σχετικές απαντήσεις επί των παραπάνω ερωτημάτων ή αν ποτέ δούμε την τροπολογία πριν την ψήφιση της θα επανέλθουμε προς ενημέρωσή σας.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Written by