Συγκρούσεις συνδικαλιστών-ΜΑΤ

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ

«Συνδικαλιστικά Στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ έφαγαν άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ. Άρπαξαν τη ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ την ώρα των επιθέσεων και της ρήψης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ.Το ξύλο το φάγαμε κατ’ εντολή Τσακαλώτου.
Κατέσχεσαν την ντουντούκα και βρίσκεται όπως μας είπε η Αστυνομία στην Διεύθυνση Ασφαλείας για ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Τι δακτυλικά αποτυπώματα θα βρουν στη ντουντούκα; Αποτυπώματα τρομοκρατών;» καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ, μετά τις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Στην συνέχεια τονίζεται «Το να καταγγείλεις όλα αυτά είναι πολύ λίγο!!!
Άκαρπη η συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον κο Τσακαλώτο!!!
Τα όσα ζήσαμε σήμερα θυμίζουν σκηνές από ολοκληρωτικά καθεστώτα. Οι αστυνομικές δυνάμεις να επιτίθονται κατ’ επανάληψη στα συγκεντρωμένα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Να επιτίθονται, να κλωτσάνε, να βαράνε με πόδια και ασπίδες. Να μας κτυπάνε με μανία. Επιτίθονταν σε έξαλλη κατάσταση. Πήραν το νόμο στα χέρια τους. Όπως σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Έσπαγαν και έριχναν αιχμηρά αντικείμενα κατά των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ. Απαράδεκτα πράγματα!!!
Μας έριξαν χημικά εξ επαφής, κατάμουτρα για να μας προκαλέσουν ζημιά. Ήθελαν αίμα!!!
Όλα αυτά κατ’ εντολή Τσακαλώτου, αφού ήταν η τέταρτη φορά που αρνούνταν το ραντεβού.
Πολλοί συνάδελφοι αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά και οφθαλμολογικά προβλήματα. Άλλοι σοβαρότερα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες.
Ντροπή για μια κυβέρνηση σε Δημοκρατική χώρα!!!
Έγινε και το εξής ασύλληπτο!!! Δεν έχει ξανασυμβεί!!! Πάνω στις επιθέσεις των ΜΑΤ άρπαξαν την ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ και τη κατέσχεσαν. Την ζητήσαμε από τον Διευθυντή της Αστυνομίας. Το αρνήθηκε. Μας ενημέρωσαν ότι η ντουντούκα κατασχέθηκε και βρίσκεται ήδη στην Διεύθυνση Ασφαλείας για ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων που φέρει!!!
Τι θυμίζει αυτό!!!
Πότε και ποιοι κατέσχεσαν τα μέσα μετάδοσης μηνυμάτων των απεργών, των διαδηλωτών;;;
Τελικά εδέησε να μας δεχτεί ο κος Τσακαλώτος με συνάντηση που έκλεισε έντρομος ο Διευθυντής του γραφείου του στο Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και αυτό γιατί ήμασταν αποφασισμένοι να μείνουμε εκεί μέχρι την νύκτα. Έκανε ότι δεν γνώριζε τίποτα ο κος Τσακαλώτος κατά τη συνάντηση για όσα προηγήθηκαν!!! Την πάπια ο κος Τσακαλώτος. Του ζητήσαμε να επιστραφεί η ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ και άλλαλος. Δεν παρενέβη. Να πούμε προκαταβολικά στον Υπουργό ότι η ντουντούκα φέρει τα δακτυλικά αποτυπώματα του Προέδρου και στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ. Δεν έχει δακτυλικά αποτυπώματα τρομοκρατών. Εκτός και εάν οι διαδηλωτές κατά των Μνημονίων για την κυβέρνηση θεωρούνται τρομοκράτες. Συγχαρητήρια, είναι η πρώτη κυβέρνηση που κατάσχει ντουντούκες!!!
Απίστευτο αλλά αληθινό!!! Με αγωνία περιμένουμε την διερεύνηση των δακτυλικών αποτυμάτων!!!
Του ζητήσαμε να εκδώσει δελτίο τύπου καταδίκης της βίας κατά διαδηλωτών από τα ΜΑΤ και επίσης αρνήθηκε.
Στη συνάντηση με τον κο Τσακαλώτο θέσαμε τα ζητήματα της αύξησης των δαπανών για την Υγεία στο μέσο όρο των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είχαν δεσμευθεί την άνοιξη του έτους 2016, την κατάργηση του κανόνα για κάθε μια αποχώρηση υπαλλήλου από εδώ και στο εξής προβλέπει μία πρόσληψη που παγιοποιεί τις σημερινές τραγικές ελλείψεις προσωπικού και την οριστική μη αναπλήρωση των 25.000 αποχωρησάντων υπαλλήλων τη περίοδο των μνημονίων, την μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που το μαθαίνουμε ότι θα συμβεί από την Έκθεση Συμμόρφωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης την οποία υπέγραψε ο κος Τσακαλώτος, την ένταξη μας στα ΒΑΕ και την μονιμοποίηση των 12.000 συμβασιούχων στα Νοσοκομεία, την Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ με επανασύσταση των οργανικών θέσεων στο υποστηρικτικό προσωπικό.
Ο κος Τσακαλώτος μας είπε ότι από το υπερπλεόνασμα των 3,5δις ευρώ θα δει πόσο θα μοιράσει στην υγεία και πως. Αλλά το ποσό θα είναι μικρό. Ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς δεν θέλουμε λεφτά από τα ματωμένα πλεονάσματα ή υπερπλεονάσματα που δημιουργούνται από την μείωση των συντάξεων, των μισθών, από φόρους, από την περικοπή των κοινωνικών δαπανών, το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας κ.λ.π.
Του θυμίσαμε το παράλληλο πρόγραμμα. Να βρει χρήματα από την φοροδιαφυγή.
Ο κος Τσακαλώτος ήταν ειλικρινής. Μας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να καλυτερέψουν τα πράγματα στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια. Είπε ξεκάθαρα ότι θα υπάρξουν περικοπές στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
«Νίπτει τας χείρας του» για την ένταξής μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και τους συμβασιούχους. Άφησε ανοικτό το ζήτημα της συνέχισης της ομηρίας των συμβασιούχων και δήλωσε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την ένταξή μας στα ΒΑΕ.
Ο κος Τσακαλώτος τελικά είναι ο πιο τυχερός Υπουργός Οικονομικών στην περίοδο των Μνημονίων.
Αντικατέστησε τον καταστροφικό κο Βαρουφάκη και παρότι υπέγραψε δύο Μνημόνια τα οποία εκτείνονται έως το έτος 2060 μένει στο απυρόβλητο. Οι εργαζόμενοι παρέα τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060 που θα μας ροκανίζουν μισθούς, συντάξεις, τη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια.
Δεν τρώμε κουτόχορτο!!!
Θα μας βρίσκουν κάθε ημέρα μπροστά τους!!!
Άκαρπη η συνάντηση με τον κο Τσακαλώτο!!! Στο μόνο που συμφωνήσαμε είναι ότι θα ξανασυναντηθούμε!!!
Ντροπή τέτοιες απαράδεκτες εικόνες από εκείνους που θα καταργούσαν τα ΜΑΤ!!!
Τώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα ΜΑΤ δεν προστατεύουν τις πόρτες των Υπουργείων – Επιτίθονται στους διαδηλωτές!!!
ΠΡΟΟΔΟΣ!!!»
Σε ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:
Για δεύτερη φορά, μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιστράτευσε τις δυνάμεις καταστολής, που με πρωτοφανή βιαιότητα επιτέθηκαν στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων Ομοσπονδιών, στον Πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Υπουργείου Οικονομικών και σε όλους τους εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν σήμερα, Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018, από τις 7:00πμ, στο Υπουργείο Οικονομικών.
Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις και αφού είχαν προηγηθεί άλλες 4 συγκεντρώσεις στο Υπουργείο Οικονομικών τον τελευταίο μήνα, ο Υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δέχθηκε αντιπροσωπεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., της ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματείου Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών.
• Ο Υπουργός στο κεντρικό θέμα της κινητοποίησης για το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας δήλωσε ότι οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερες. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να περικοπεί το επίδομα από κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων, προκειμένου να χορηγηθεί σε κάποιες άλλες.
• Στην επίμονη απαίτηση της αντιπροσωπείας μας να μας κοινοποιήσει το πόρισμα της Διυπουργικής επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης του παραπάνω επιδόματος δήλωσε ότι θα μας απαντήσει μέσα στις δύο επόμενες ημέρες.
• Δεν έδωσε σαφή απάντηση στο αίτημα για επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους, χώρους, κλάδους ή ειδικότητες, που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες και το δικαιούνται, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι, συμβασιούχοι, κοινωφελούς εργασίας). Επίσης, στο αίτημα για επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στο δημόσιο και την ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων που παρέχουν υπηρεσίες σε χώρους επικίνδυνους και ανθυγιεινούς χωρίς την πληρωμή επασφάλιστρου μας παρέπεμψε στην Υπουργό Εργασίας.
• Για τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων ζήτησε αναλυτικά τις προτάσεις μας, οι οποίες και κατατέθηκαν, και πρότεινε να πραγματοποιηθεί ειδική συνάντηση στα τέλη Αυγούστου για το θέμα αυτό.
• Για τα γενικότερα ζητήματα που του ετέθησαν, όπως η αύξηση των κοινωνικών δαπανών, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας απάντησε ότι αναγνωρίζει πως υπάρχει υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Τομέα και ιδιαίτερα στους χώρους της Υγείας και Παιδείας.
• Είπε, επίσης, ότι στις συζητήσεις που θα γίνουν στο μέλλον για την κατανομή των 3,5 δις ευρώ, που υπολογίζει ότι θα εξασφαλίσει το Οικονομικό Επιτελείο από την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική, θα κληθεί και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να καταθέσει τις προτάσεις της.
• Τέλος, ο Υπουργός δήλωσε τη βούλησή του ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης  να καθιερώσει τακτικές συναντήσεις με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τις Ομοσπονδίες με συγκεκριμένη, κάθε φορά, θεματολογία.
Είναι, όμως, γεγονός, ότι και η πρόσφατη εμπειρία της αντιμετώπισης των εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων από στελέχη όλων των κυβερνήσεων, μας υποχρεώνουν να «κρατάμε μικρό καλάθι».
Σε ό,τι αφορά στις γενικόλογες αναφορές του Υπουργού για την ανάγκη στήριξης της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας και των εργαζομένων στο Δημόσιο θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Υπουργός προσυπέγραψε τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup που όχι μόνο δεν σηματοδοτούν ουσιαστικό βήμα εξόδου από τα μνημόνια, αλλά διαιωνίζουν το καθεστώς της διαχρονικής λιτότητας, της υπερχρέωσης και της επιτροπείας. Με βάση τις παραπάνω αποφάσεις η λιτότητα θωρακίζεται, σκληραίνει και διατηρείται για τουλάχιστον 42 χρόνια ακόμη.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσει τις προσπάθειές της και θα πάρει νέες πρωτοβουλίες για την προώθηση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων, διαδικασία που συνδέεται με την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που και η σημερινή Κυβέρνηση ασκεί.»