Συγκέντρωση κατά πλειστηριασμών

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στην Ομόνοια. Θα συμμετέχουν και τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών.
Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας επισημαίνεται:
«Κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία.
Όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.
Δίνουμε απάντηση σε κάθε στα σχέδια της κυβέρνησης και των αρπακτικών τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών που θέλουν να βγάλουν στο σφυρί και να αρπάξουν το βιός και τον ιδρώτα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Η κυβέρνηση σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό του λαού. Μετά τα μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρούν ακόμα παραπέρα με την απόφαση για κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι μία απόφαση που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών με κατασχέσεις που θα  ξεκινούν από τα 500 ευρώ οφειλής.
Οι φρούδες ελπίδες που επιχειρεί η κυβέρνηση να σπείρει αποτελούν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Οι μεγαλοοφειλέτες που επικαλούνται, είναι οι «υγιείς» επιχειρηματίες που στηρίζουν τη «δίκαιη» ανάπτυξη, είναι αυτοί που κάθε φορά τούς χαρίζουν δάνεια και χρέη με προκλητικές πολιτικές παρεμβάσεις.
Από την μια όλοι εμείς οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι ακόμα και στην ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, θα ζούμε στην φτώχια και στην ανασφάλεια και από την άλλη επιχειρηματικοί όμιλοι θα εκμεταλλεύονται όλα τα προνόμια που τους δίνει το κράτος, με ζεστό χρήμα και φορολογική ασυλία.
Μόνη απάντηση και στην ανάπτυξή τους είναι ο οργανωμένος αγώνας, η μαζικοποίηση των σωματείων μας,  η πάλη για την υπεράσπιση της ζωής, για Συλλογικές Συμβάσεις, για προστασία της λαϊκής κατοικίας.
Συντονίζουμε την δράση μας με τους αυτοαπασχολουμένους της Λαϊκές Επιτροπές το γυναικείο κίνημα, το σπουδαστικό κίνημα, σε κάθε γειτονία. Να γίνουμε το στήριγμα όλων όσοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους», αναφέρει.
Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους του κλάδου, να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν στις υπόλοιπες πόλεις, σε Εφορίες και αλλού.
Ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.»